Δευτέρα, 16 Μαΐου 2016

Η Γερμανία προσφέρει δουλειά στους πρόσφυγες με 1 ευρώ την ώρα!

16-5-16


Ο 23χρονος Zaid έφθασε στο Βερολίνο πριν έξι μήνες μαζί με τον πατέρα και την αδελφή του. Ο νεαρός άντρας ζούσε στην πόλη Hilla, 100 χιλιόμετρα νότια της Βαγδάτης στο Ιράκ και καθώς η εμπόλεμη κατάσταση «φούντωνε» όλο και περισσότερο στην περιοχή, ο Zaid αναζήτησε καλύτερη τύχη στην Γερμανία.

Τώρα, κάθε μέρα από τις 18:30 μέχρι τις 20:00 το βράδυ (τοπική ώρα), μαγειρεύει και σερβίρει άλλους πρόσφυγες από το Ιράκ, την Μολδαβία, την Συρία και το Αφγανιστάν, σε ένα αθλητικό κέντρο που έχει μετατραπεί προσωρινά σε κέντρο υποδοχής προσφύγων. Για την εργασία που κάνει ο Ιρακινός πρόσφυγας αμείβεται με ένα ευρώ την ώρα, πράγμα που σημαίνει ότι λαμβάνει 84 ευρώ τον μήνα από την εργασία του και 143 ευρώ τον μήνα από το γερμανικό κράτος μέχρι να του εγκριθεί η αίτηση χορήγησης ασύλου.Ο 23χρονος Ιρακινός είναι από τους χιλιάδες πρόσφυγες που εργάζονται στην Γερμανία με αμοιβή ένα ευρώ την ώρα σε εργασίες, όπως είναι ο καθαρισμός των πεζοδρομίων, το κλάδεμα των φυτών και η επισκευή ποδηλάτων. Στόχος των γερμανικών αρχών οι άνθρωποι αυτοί να έχουν κάποια απασχόληση και παράλληλα, να ενσωματώνονται με αυτό τον τρόπο στην γερμανική κοινωνία καθώς δεν επιτρέπεται να εργαστούν κανονικά και περνούν τον χρόνο τους μέσα στα κέντρα υποδοχής, ενώ περιμένουν να τους εγκριθεί η αίτηση χορήγησης ασύλου.

Στην Γερμανία οι αιτήσεις χορήγησης ασύλου μπορεί να χρειαστούν εβδομάδες ή μήνες για να εγκριθούν. Η Γερμανίδα υπουργός Εργασίας Andrea Nahles έχει υποσχεθεί να δημιουργήσει 100.000 παρόμοιες θέσεις εργασίας για τους πρόσφυγες, που τις χαρακτήρισε «τραμπολίνο» στην αγορά εργασίας.

Μέχρι στιγμής στο Βερολίνο απασχολούνται με αυτό το πρότζεκτ 3.925 πρόσφυγες που ζουν προσωρινά σε 75 κέντρα φιλοξενίας, ενώ στην Βαυαρία απασχολούνται 9.000 πρόσφυγες με ένα ευρώ την ώρα. Η χώρα έχει δεχθεί μεγάλα κύματα προσφύγων και υπολογίζεται, σύμφωνα με τα στοιχεία του 2015, ότι φιλοξενεί 1.1 εκατ. πρόσφυγες.


Πηγή:Πρώτο Θέμα


Σχόλιο Geopolitics and Daily News


«Η μετανάστευση είναι το μέσο για τη διαιώνιση της σκλαβιάς… Ο Σοσιαλισμός αντιπαθεί την ελεημοσύνη για την ταπείνωση στην οποία υποβάλλουν τα άτομα που έχουν ανάγκη και γιατί ενσταλάζουν μέσα τους το μίσος. Και επιπλέον, γιατί σε μια χώρα όπου υπάρχει κοινωνική δικαιοσύνη οι ελεημοσύνες είναι περιττές. Και όσοι αρέσκονται στο ρόλο του καλού Σαμαρείτη, ας μην ξεχνούν ότι δεν θα υπήρχαν καλοί Σαμαρείτες, αν δεν υπήρχαν ληστές. Οι σωτήρες και οι ελευθερωτές ίσως είναι λαμπροί για μυθιστορήματα και αγιογραφίες, μια όμως που δεν είναι δυνατόν να υπάρχουνε χωρίς αμαρτωλούς και θύματα, είναι κακά κοινωνικά συμπτώματα…». Τάδε έφη Καρλ Μαρξ 

*** Internet News ***