Δευτέρα, 16 Μαΐου 2016

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε πολίτες στη Γαλλία


γράφει η Μαρία Δεναξά

Οι κυβερνήσεις, ποτέ δεν απειλήθηκαν κατά μέτωπο από την τρομοκρατία, όσο από την οργή των λαών.


Σκεπτόμενη εδώ και καιρό τον τρόπο με τον οποίο ο Ολάντ κήρυξε την Γαλλία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης -την οποία σχεδίαζε από καιρό- και την ευκολία με την οποία δίνει παράταση σ´ αυτό το καθεστώς, καταλήγω στο συμπέρασμα ότι η γαλλική κυβέρνηση περίμενε μεγάλη κοινωνική ένταση απέναντι στα αντιλαϊκά σχέδια της πολιτικής την οποία έχει δεσμευτεί να εφαρμόσει.

Τους τελευταίους μήνες, παράλληλα με την κλιμάκωση της αστυνομικής βίας απέναντι σε πολίτες, η Δημοκρατία στην Γαλλία αποδυναμώνεται.

Τελευταίο πλήγμα που σκορπά ανησυχία, είναι οι αστυνομικοί που από χθες το πρωί χτυπούν τις πόρτες ακτιβιστών και αντιφασιστών για να τους παραδώσουν επίσημο έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών, με το οποίο τους απαγορεύεται να πάρουν μέρος στη μεγάλη διαδήλωση της Τρίτης.

Βασικά οι αρχές τους απαγορεύουν να κυκλοφορούν από τις 11h00 το πρωί έως τις 20h00 το βράδυ στο έκτο, έβδομο, δέκατο τέταρτο και δέκατο πέμπτο διαμέρισμα του Παρισιού και από τις 18h00 το απόγευμα έως τις 7h00 το πρωί της Τετάρτης, στην περιοχή της πλατείας Δημοκρατίας όπου συγκεντρώνονται οι πολίτες για την Ολονύχτια!

Αν η Ελλάδα έγινε εργαστήριο λιτότητας, η Γαλλία μετατράπηκε σε εργαστήριο καταστολής των πολιτών.
Και τα δυο αποτελούν πλέον εξαγώγιμα προϊόντα made in EU.

Η συνέχεια πιστεύω θα είναι εκρηκτική...
Όπως ενημερώνει και με νέα ανάρτηση της στο διαδίκτυο η Μαρία Δεναξά:

Ευρωπαική Χούντα με Δημοκρατική Τήβεννο στη Γαλλία!

Απαγορεύουν τώρα και σε δημοσιογράφο-μέλος ακτιβιστικής οργάνωσης να κυκλοφορήσει αύριο και να καλύψει την νέα διαδήλωση κατά της εργασιακής μεταρρύθμισης!


Σε διαφορετική περίπτωση ο δημοσιογράφος που χαρακτηρίστηκε από τις γαλλικές αρχές "ταραξίας", κινδυνεύει με ενός έτους φυλάκιση και 15000 ευρώ πρόστιμο!

Η απαγόρευση στον δημοσιογράφο έρχεται μια μέρα μετά την επίδοση σε πολίτες-μέλη ακτιβιστικών και αντιφασιστικών οργανώσεων, εγγράφου με το οποίο οι γαλλικές αρχές τους απαγορεύουν την κυκλοφορία σε ορισμένα διαμερίσματα του Παρισιού αύριο Τρίτη, καθώς και το δικαιώμα να διαδηλώσουν στην κινητοποίηση

Στις φωτογραφίες  το έγγραφο που επιδόθηκε στον δημοσιογράφο.*** Internet News ***