Τετάρτη, 18 Μαΐου 2016

Αντίδραση του Πολωνού Κατσίνσκι στις δηλώσεις Μπιλ Κλίντον.18-5-16Ο ισχυρός άνδρας της συντηρητικής κυβέρνησης της Πολωνίας Γιάροσλαβ Κατσίνσκι αντέδρασε έντονα στις δηλώσεις του Μπιλ Κλίντον περί «Πουτιν-ικού» προσανατολισμού της Βαρσοβίας, συστήνοντας στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ «να πάει να τον δει γιατρός».

Μιλώντας κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης της συζύγου του Χίλαρι στο Νιού Τζέρσι, στις βορειοανατολικές ΗΠΑ, την περασμένη Παρασκευή, ο Κλίντον είχε δηλώσει ότι οι Πολωνοί και οι Ούγγροι «αποφάσισαν τώρα ότι η δημοκρατία έχει προβλήματα και θέλουν μια κυβέρνηση σαν του Πούτιν». Ο Κλίντον αναφερόταν στο σύστημα της καθοδηγούμενης δημοκρατίας που καθιερώθηκε από τον πρόεδρο της Ρωσίας, στον οποίο οι επικριτές του προσάπτουν αυταρχισμό.

Οι δηλώσεις του Μπιλ Κλίντον, που δημοσιεύτηκαν με κάποια χρονική διαφορά από τα πολωνικά μέσα ενημέρωσης, προκάλεσαν σειρά διαμαρτυριών εκ μέρους της συντηρητικής κυβέρνησης και αντιδράσεις ικανοποίησης στις τάξεις της αντιπολίτευσης η οποία κατηγορεί την κυβέρνηση για απομάκρυνση από τις δημοκρατικές αρχές.

«Αν κάποιος λέει ότι σήμερα στην Πολωνία δεν υπάρχει δημοκρατία, αυτό σημαίνει ότι βιώνει μια κατάσταση που χρήζει ιατρικής εξέτασης», δήλωσε ο Κατσίνσκι χθες βράδυ μπροστά στις δημοσιογραφικές κάμερες.

Ο 66χρονος πολιτικός κατηγόρησε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι δημιουργούν μια «τεράστια παρεξήγηση στον κόσμο» και  αυτό έχει ίσως συνέπειες «στη διανοητική κατάσταση του πρώην προέδρου των ΗΠΑ», πρόσθεσε χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος του κυβερώντος κόμματος «Νόμος και Δικαιοσύνη».

*** Internet News ***