Τετάρτη, 11 Μαΐου 2016

Ποσό μαμούθ θα δαπανήσει ο Ομπάμα για βιβλιοθήκη


11-5-16


Ενδιαφέρον προκαλεί η ανακοίνωση πως ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα σκοπεύει να δαπανήσει το ποσό του 1 δισ δολάρια για να χτίσει την δική του προεδρική βιβλιοθήκη στο Σικάγο.
Ένα ποσό σχεδόν ανάλογο με αυτό που δαπανήθηκε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας το 2012. Βέβαια, η ανακοίνωση δεν θα πρέπει να μας κάνει εντύπωση καθώς ο Μπάρακ Ομπάμα διανύει τους τελευταίους μήνες της δεύτερης θητείας του στο Λευκό Οίκο και προσπαθεί με κάθε τρόπο να χτίσει την υστεροφημία του.
Βέβαια το ποσό σε εποχές παγκόσμιας οικονομικής κρίσης φαντάζει εξωφρενικό και όπως γράφει και ο Dan McGinn στην εφημερίδα Chicago Tribune το κόστος κατασκευής και συντήρησης των προεδρικών βιβλιοθηκών από την εποχή του Ρούσβελτ και του Τρούμαν έχει ανέβει σε ύψη που ουδείς φανταζόταν.
Ο George Bush, για παράδειγμα, είχε αφιερώσει το ποσό των 500 εκατ. δολαρίων, ποσό που αναμένται να διπλασιάσει ο Ομπάμα.Η ειρωνεία είναι ότι ο χώρος που έχει επιλεγεί για να χτιστεί η βιβλιοθήκη είναι σε μια εργατική γειτονιά του Σικάγο όπου θα πρέπει να απαλλοτριωθούν τα τελευταία δείγματα από πράσινο για να χτιστεί το ιερό του Αμερικανού Προέδρου. Άραγε η Χίλαρι Κλίντον ή ο Ντόναλντ Τραμπ (ανάλογα ποιος θα εκλεγεί) όταν έρθει η ώρα να φτιάξουν τη δική τους βιβλιοθήκη θα θελήσουν να ξεπεράσουν τον σημερινό πρόεδρο δαπανώντας περισσότερα χρήματα;

Στη φωτογραφία απεικονίζεται το σχέδιο της βιβλιοθήκης του Αμερικανού Προέδρου μετά την ολοκλήρωσή του.Γιώτα Χουλιάρα για το Geopolitics


*** Internet News ***