Παρασκευή, 27 Μαΐου 2016

Ενισχύει τη ναυτική παρουσία της ανοιχτά της Λιβύης η Βρετανία

27-5-16Η Βρετανία θα στείλει πλοίο του Βασιλικού Πολεμικού Ναυτικού στη Μεσόγειο για να συμβάλλει στην πάταξη της λαθραίας διακίνησης όπλων προς τους ισλαμιστές της Λιβύης, ανακοίνωσε από την Ιαπωνία όπου βρίσκεται για τη σύνοδο των G7 ο Πρωθυπουργός Κάμερον.

Η χώρα διαθέτει ήδη ένα ερευνητικό χαρτογραφικό πλοίο στην περιοχή της Μεσογείου, το HMSEnterprise.Ο κ. Κάμερον είπε ότι η Βρετανία είναι έτοιμη να αναλάβει έναν «ενεργό ηγετικό ρόλο» στην παροχή βοήθειας προς τη Λιβύη για να αντιμετωπίσει τη διακίνηση ανθρώπων και τη μεταναστευτική κρίση.

Αναμένεται να ζητηθεί έγκριση από τα Ηνωμένα Έθνη ώστε το νέο πλοίο να μπορεί να κατάσχει σκάφη που μεταφέρουν όπλα στη Λιβύη για λογαριασμό του DAESH

Η βρετανική πρωτοβουλία ακολουθεί αίτημα της νέας κυβέρνησης της Λιβύης προς την ΕΕ για περισσότερη βοήθεια στο πλαίσιο της ήδη τρέχουσας Επιχείρησης Σοφία.

Ο Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε ότι η Λιβύη αποτελεί κίνδυνο για όλους και ότι απαιτείται η αποκατάσταση της ασφάλειας στη χώρα. Στα σχέδια του Βρετανού Πρωθυπουργού είναι και η συμμετοχή Βρετανών ειδικών στην εκπαίδευση της λιβυκής ακτοφυλακής.Πηγή:skai.gr

*** Internet News ***