Δευτέρα, 16 Μαΐου 2016

Η Κλίντον θα βάλει στην κυβέρνηση τον σύζυγό της.
Την πρόθεσή της, αν εκλεγεί, να εμπιστευτεί τον σύζυγό της και πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον για να «αναζωογονήσει την οικονομία« της χώρας εξέφρασε η Χίλαρι Κλίντον, η επικρατέστερη διεκδικήτρια του χρίσματος των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.

«Θα αναθέσω στον σύζυγό να αναζωογονήσει την οικονομία, διότι ξέρετε πως ξέρει πώς να το κάνει», είπε η Κλίντον σε προεκλογική εκδήλωσή της, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο ABC News.
Από το 1987 όταν ο Μπιλήταν κυβερνήτης. Το ζεύγος Ρήγκαν έχει καλέσει σε δείπνο όλους τους κυβερνήτες.Σύμφωνα με την Κλίντον, η εμπειρία του συζύγου της θα χρειαστεί ιδίως στις ανατολικές πολιτείες, όπου βρίσκεται η βιομηχανία του άνθρακα, αλλά και σε περιοχές των ΗΠΑ που έχουν «πραγματικά εγκαταλειφθεί».

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών και πρώην πρώτη κυρία έχει, μέχρι στιγμής, ευρύ προβάδισμα στην κούρσα για το χρίσμα των Δημοκρατικών, παρά το στενό πρεσσάρισμα από τον αντίπαλό της Μπέρνι Σάντερς Ο σύζυγός της Μπιλ Κλίντον είχε εκλεγεί στην προεδρία το 1992 κι εγκατέλειψε τον Λευκό Οίκο στις αρχές του 2001.
O Μπιλ Κλίντον, κυβερνήτης του Άρκανσο, άγνωστος εκείνη την εποχή στο αγγλοσαξωνικό λόμπι, προβάλλοντας μια νέα πολιτική προσωπικότητα κέρδισε τον Τζορτζ Μπους τον πρεσβύτερο στις προεδρικές εκλογές του 1992. Μια νίκη που ίσως να μην ήταν τόσο μεγαλειώδης αν δεν υπήρχε ο εκκεντρικός επιχειρηματίας Ρος Περό ως ανεξάρτητος υποψήφιος.

Ο Χένρυ Ρος Περό από το Τέξας εμφανίστηκε στην εκπομπή του Larry King στο CNN στις 20 Φεβρουαρίου του 1992 και ανακοίνωσε προς έκπληξη πολλών την υποψηφιότητά του. Ο επιχειρηματίας έτυχε μεγάλης απήχησης από τα αμερικάνικα ΜΜΕ και τελικά κατάφερε να αφαιρέσει από τον Τζορτζ Μπους τον πρεσβύτερο τις ψήφους που έδωσαν τη νίκη στον Μπιλ Κλίντον, λειτουργώντας ως ο τέλειος λαγός στην κούρσα των προεδρικών εκλογών.
Για την ιστορία να θυμίσουμε πως η Χίλαρι ως πρώτη κυρία το Νοέμβριο του 2000 και καθώς ο σύζυγός της Μπιλ ετοιμαζόταν να εγκαταλείψει τονΛευκό Οίκο βάζει υποψηφιότητα και εκλέγεται γερουσιαστής της Νέας Υόρκης ενώ το 2006 ανανεώνει τη θητεία της. Στις 20 Ιανουαρίου 2007 ανακοινώνει ότι θα είναι υποψήφια για την προεδρία του κόμματος των Δημοκρατικών και εν συνεχεία για την προεδρία των Η.Π.Α.

Έπειτα από έναν σκληρό αγώνα για να πάρει το χρίσμα, παραδέχθηκε την ήττα της τον Ιούνιο του 2008 και εμφανίστηκε πρόθυμη να συνεργαστεί με τον μέχρι πρότινος αντίπαλό της στην κούρσα για το προεδρικό χρίσμα, Μπαράκ Ομπάμα. Την 1η Δεκεμβρίου του 2008 διορίστηκε από τον Ομπάμα στο αξίωμα της Υπουργού Εξωτερικών.Γιώτα Χουλιάρα για το Geopolitics

*** Internet News ***