Τετάρτη, 18 Μαΐου 2016

Καμία συμφωνία για το χρέος της Ελλάδας εκτιμούν ξένοι αναλυτές.Χωρίς συμφωνία για το ελληνικό χρέος θα ολοκληρωθεί το επερχόμενο Eurogroup. Αυτό ισχυρίζεται ο Κάρστεν Νίκελ, αναπληρωτής διευθυντής έρευνας στην Teneo Intelligence, εταιρείας ανάλυσης πολιτικού ρίσκου στους New York Times.

Σύμφωνα με δηλώσεις του σχετικά με το Eurogroup της 24ης Μαΐου: «Αυτό που βλέπουμε είναι ένα ακόμη ανακάτεμα από τους δανειστές και αυτό σημαίνει ότι ο μελλοντικός ρόλος του ΔΝΤ στο πρόγραμμα και το σχετικό ερώτημα της ελάφρυνσης χρέους δεν πρόκειται να απαντηθούν σύντομα. Και σίγουρα όχι την ερχόμενη εβδομάδα».

Mιλώντας επίσης στους New York Times, ο Μουιτάμπα Ράχμαν, του Eurasia Group έκανε λόγο για δυσπιστία των Ευρωπαίων απέναντι στις εκτιμήσεις του ΔΝΤ, που είναι και η ρίζα της διάστασης απόψεων μεταξύ των δύο πλευρών.

«Υπάρχει μία πολύ ισχυρή πεποίθηση στην Ευρώπη ότι το ΔΝΤ ουσιαστικά μαγειρεύει τα νούμερα, όντως υπερβολικά απαισιόδοξο για τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα, έτσι ώστε να υποχρεώσει τη βόρεια Ευρώπη να δώσει πιο γενναιόδωρη ελάφρυνση χρέους», δήλωσε ο Ράχμαν.Geopolitics Editorial Team


*** Internet News ***