Τετάρτη, 11 Μαΐου 2016

Νίκη Σάντερς στη Δ.Βιρτζίνια, «πλησιάζει» στην επιλογή αντιπροέδρου ο Τραμπ

11-5-16


Αν και παραμένει σημαντικά πίσω από την Χίλαρι Κλίντον, ο Μπέρνι Σάντερς καταφέρνει να κρατήσει ζωντανές τις ελπίδες του στη μάχη για τον χρίσμα των Δημοκρατικών κερδίζοντας τη Δυτική Βιρτζίνια. Την ίδια στιγμή, ο μοναδικός εναπομείνας υποψήφιος για τους Ρεπουμπλικανούς Ντόναλντ Τραμπ δηλώσει πως πλησιάζει στην επιλογή του για αντιπρόεδρο, έχοντας καταλήξει σε «πέντε ή έξι» ονόματα.

Στη Δυτική Βιρτζίνια, οι Δημοκρατικοί της πολιτείας επέλεξαν με 51,4% τον Μπέρνι Σάντερς, δίνοντας αντιθέτως μόνο ένα 36% στη Χίλαρι Κλίντον.

Η πολιτεία ωστόσο δεν αλλάζει τη γενική εικόνα στο κόμμα, ούτε συμβάλλει σημαντικά στην σχεδόν αδύνατη απόπειρα του Σάντερς να καλύψει τη μεγάλη απόσταση που τον χωρίζει από την Κλίντον: Η τέως ΥΠΕΞ έχει 2.239 εκλέκτορες (εκ των οποίων 523 υπερ-εκλέκτορες) και ο Σάντερς 1.469 (εκ των οποίων 39 υπερ-εκλέκτορες).

Πρακτικά, η επικράτησή του στην πολιτεία σημαίνει ότι η Κλίντον, το θεωρούμενο φαβορί για το χρίσμα, θα πρέπει να συνεχίσει τη μάχη σε δύο μέτωπα -εναντίον του Σάντερς και εναντίον του Τραμπ.

Στην άλλη όχθη, στους Ρεπουμπλικανούς, το ενδιαφέρον πλέον έχει στραφεί στο ποιον θα επιλέξει ο Τραμπ για «νούμερο δύο» της υποψηφιότητάς του.

Ο ίδιος είπε ότι βρίσκεται πιο κοντά στην επιλογή του, λέγοντας πως έχει καταλήξει σε «πέντε ή έξι ονόματα» για τον (ή την) συνυποψήφιό/ά του για την αντιπροεδρία.

Tυπικά, η μάχη στους Ρεπουμπλικανούς συνεχίζεται και το κόμμα σε Δυτική Βιρτζίνια και Νεμπράσκα κλήθηκε επίσης να επιλέξει τον προεδρικό υποψήφιο. Ο Τραμπ πήρε 76,7% στη Δ.Βιρτζίνια και με 61,4% στη Νεμπράσκα, προσθέτοντας 39 εκλέκτορες στη δύναμή του.

πηγή:in.gr 


*** Internet News ***