Δευτέρα, 16 Μαΐου 2016

Όπλα στη Λιβύη θέλουν να δώσουν οι ΗΠΑ


16-5-16

Οι ΗΠΑ και άλλες ξένες χώρες είπαν ότι είναι έτοιμες να εξοπλίσουν την κυβέρνηση της Λιβύης, προκειμένου να μπορέσει η χώρα να αντιμετωπίσει το Ισλαμικό Χαλιφάτο.

Μιλώντας στη Βιέννη, ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι είπε ότι οι ξένες δυνάμεις θα στηρίξουν τη Λιβύη που αναζητά εξαίρεση από εμπάργκο του ΟΗΕ.

Σημείωσε ότι το Ισλαμικό Χαλιφάτο είναι «μια νέα απειλή στη Λιβύη» και ότι είναι «κρίσιμης σημασίας» να το σταματήσουν.

Τον περασμένο μήνα, η κυβέρνηση της Λιβύης προειδοποίησε ότι οι τζιχαντιστές θα μπορούσαν να καταλάβουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, εάν κάποιος δεν τους εμποδίσει σύντομα.

Ο Τζον Κέρι είπε ότι η κυβέρνηση εθνικής ενότητας της Λιβύης -την οποία στηρίζει ο ΟΗΕ- είναι η μόνη που μπορεί να ενώσει τη χώρα. «Είναι ο μόνος τρόπος να εξασφαλιστεί ότι σημαντικοί θεσμοί θα εμπίπτουν σε μια αντιπροσωπευτική και αναγνωρισμένη αρχή» σημείωσε.

«Είναι ο μόνος τρόπος να δημιουργηθεί η απαραίτητη συνοχή για να ηττηθεί το Νταές» τόνισε, αναφερόμενος σε άλλη ονομασία της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Η χώρα της Βορείου Αφρικής έχει βυθιστεί στο χάος μετά την ανατροπή του Μουαμάρ Καντάφι τον Οκτώβριο του 2011.

Το Ισλαμικό Χαλιφάτο έχει εξαπολύσει σειρά επιθέσεων σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στη χώρα.


Το Geopolitics and Daily υπενθυμίζει παλαιότερη ανάρτηση από τις 9.2.2014 με τίτλο: «Μετά τη Συρία, η Λιβύη;» την οποία μπορείτε να διαβάσετε στον ακόλουθο σύνδεσμο: http://www.geopolitics.com.gr/2014/02/blog-post_4464.html


Όπως και ανάρτηση με ημερομηνία 22-2-16 και τίτλο: «Λιβύη: Πυλώνας σταθερότητας, δολοπλοκίες, αλλοίωση, χάος.Μια ιστορία μυστικών υπηρεσιών » την οποία μπορείτε να διαβάσετε στον ακόλουθο σύνδεσμο: http://www.geopolitics.com.gr/2016/02/blog-post_636.htmlΌτι θα υπήρξε ενισχυμένο μέτωπο προς τη χώρα διαφαινόταν από τον Δεκέμβριο του 2015 όταν το Geopolitics δημοσίευσε άρθρο με τίτλο: 
 «Ενισχυμένο μέτωπο Δύσης και Ρωσίας κατά DAESH. Mεταφορά του προς Λιβύη» το οποίο μπορείτε να διαβάσετε στον ακόλουθο σύνδεσμο:http://www.geopolitics.com.gr/2015/12/daesh.html

Να υπενθυμίσουμε ότι η Χίλαρι Κλίντον υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών και πρώην ΥΠΕΞ εγκαλείται από μερίδα Ρεπουμπλικάνων για τα ελλιπή μέτρα στην Αμερικάνική πρεσβεία στη Βεγγάζη (Λιβύη) τα οποία κόστισαν το θάνατο του τότε Αμερικανού πρέσβη και οδήγησαν στο σκάνδαλο Petraeus.

Σχετικό άρθρο έχει δημοσιευτεί στο τεύχος Ιανουαρίου Φεβρουαρίου 2015 του ηλεκτρονικού περιοδικού του Geopolitics and Daily News. 

Η επίσκεψη Netanyahu στις ΗΠΑ, το σκάνδαλο Petraeus κι ο πόλεμος Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων στη σελίδα 13 το οποίο μπορείτε να διαβάσετε στον ακόλουθο σύνδεσμο: http://www.joomag.com/magazine/geopolitics-magazine-january-february-2015-7th-edition/0662792001422995066?short*** Internet News ***