Κυριακή, 8 Μαΐου 2016

«Οι Αερομεταφορές του Σήμερα και του Αύριο»-Τέταρτο Αεροπορικό Συνέδριο Ελληνικής Αεροπορικής Ένωσης.





Η Ελληνική Αεροπορική Ένωση (www.aviationsociety.gr) έχει τη χαρά να σας προσκαλέσει στο 4o Αεροπορικό Συνέδριο με τίτλο “Οι Αερομεταφορές του Σήμερα και του Αύριο’’ το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 10 και 11 Μαΐου 2016 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», Κτίριο 17 Διοίκησης. Το Συνέδριο απευθύνεται σε όλους όσους ενδιαφέρονται ή/και δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή των Αεροπορικών Μεταφορών.



Το Geopolitics & Daily News έχει τη χαρά να είναι χορηγός επικοινωνίας και σ΄αυτή την σπουδαία εκδήλωση αλλά έχει και την χαρά να σας ανακοινώσει πως τρεις αρθρογράφοι του εμπλέκονται στην πραγματοποίηση της.




Ο κύριος Dimitrios Soukeras που εδώ και λίγους μήνες είναι και πρόεδρος της Ελληνικής Αεροπορικής Ένωσης. Ο κύριος Theodoros N Pitikaris οικονομολόγος, που θα μιλήσει για θέματα management των Αεροδρομίων και ο κύριος Αλέξανδρος Νίκλαν, σύμβουλος θεμάτων ασφαλείας που θα μιλήσει για θέματα ασφάλειας κι τρομοκρατίας.

Η επίσημη γλώσσα του συνεδρίου είναι η ελληνική, υπάρχουν όμως εισηγήσεις και στην αγγλική γλώσσα.

Στο Διήμερο Συνέδριο περιλαμβάνονται εισηγήσεις που εντάσσονται σε όλο το εύρος των Αερομεταφορών και των Αεροπορικών θεμάτων.


Στο Διήμερο Συνέδριο οι παρουσιάσεις θα κατανέμονται σε μια πλούσια θεματολογία δέκα(10) Συνεδριών-Ενοτήτων με μερικές ιδιαίτερα πρωτότυπες ιδέες και τίτλους που περιλαμβάνουν ακαδημαϊκές σκέψεις για την αξιολόγηση της επίδοσης ασφαλείας ενός αεροπορικού οργανισμού, έρευνες ζήτησης αγοράς που εμπλέκουν επιχειρηματικά σχέδια για χρήση υδροπλάνων και υδατοδρομίων σε ελληνικά νησιά ή την ανάλυση αεροπορικής τουριστικής κίνησης σε διάφορα ελληνικά αεροδρόμια και προφανώς τις δυνατότητες για περαιτέρω ανάπτυξή τους σε μια νεοεισερχόμενη ενότητα για τον τουρισμό.



Στις παρουσιάσεις του Συνεδρίου υπάρχουν και σχετικές με τεχνικά θέματα που σχετίζονται με την λειτουργία των αεροδρομίων όπως αντιμετώπιση τρομοκρατικών απειλών εναντίον αεροπορικών υποδομών ή και μελέτες αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητας αεροδρομίων. Μια άλλη νέα παρουσία στις ενότητες του Συνεδρίου καταλαμβάνει ο ανθρώπινος παράγοντας με παρουσιάσεις που αναφέρονται στην φοβία πτήσεων και την κατανίκησή του, αλλά και στα διάφορα αποτελέσματα αεροπορικού ατυχήματος που σχετίζονται με τον παραμένοντα πόνο σε ανθρώπους κοντά σε αυτό(είτε εργαζόμενων στον ίδιο οργανισμό-είτε συγγενών θυμάτων) που διαφοροποιεί την απόδοση τους και εντείνει την συναισθηματική τους κατάσταση και των τεχνικών αντιμετώπισής τους.


Επιπλέον,υπάρχει ενότητα με τις προκλήσεις του μέλλοντος στην Αεροπορία με παρουσιάσεις στην αιχμή της θεματολογίας του αύριο στην οποία πρωτοστατεί ο φιλοξενούμενος της Ελληνικής Αεροπορικής Ένωσης Thomas Fakoussa, σύμβουλος του EASA σε θέματα ανθρωπίνου παράγοντα και πολύς γνωστός παγκόσμια εκπαιδευτής Crew Resource Management (CRM), ο οποίος θα μιλήσει για ελλείμματα ετών στην εκπαίδευση που συνεχίζουν διαχρονικά να δημιουργούν ατυχήματα.

Τέλος την χρήση αερόπλοιων στην υπηρεσία της Αεροπορίας εισάγει άλλη παρουσίαση για εμπορικές πτήσεις και εφαρμογές.


Οι δέκα παράλληλες Συνεδρίες αναλυτικά είναι οι ακόλουθες:


1. Ασφάλεια Πτήσεων & Μέτρηση Επιπέδου Ασφαλείας Αεροπορικών Οργανισμών.
2. Εναέρια Κυκλοφορία & Ειδικές Τεχνολογίες.
3. Αερομεταφορές & Τουρισμός.
4. Αεροπορικό Δίκαιο.
5. Υποδομές, Λειτουργία και Διαχείριση Αεροδρομίων
6. Τεχνολογίες Αεροσκαφών και Περιβάλλον
7. Ο Ανθρώπινος Παράγοντας στις Αερομεταφορές
8. Πολιτική και Στρατηγικές Ανάπτυξης Αερομεταφορών (Ι)
9. Πολιτική και Στρατηγικές Ανάπτυξης Αερομεταφορών (ΙΙ)
10. Aεροπορία - Προκλήσεις του Μέλλοντος


Κεντρικός ομιλητής στην Εναρκτήρια Συνεδρία θα είναι ο κ. Frank Brenner, Director General του Eurocontrol, ενώ στις υπόλοιπες Συνεδρίες συμμετέχουν διακεκριμένοι Εισηγητές από Ακαδημαϊκά και Ερευνητικά Ιδρύματα, Αεροδρόμια, Αεροπορικές Εταιρείες, Οργανισμούς, και άλλους συντελεστές της Βιομηχανίας των Αεροπορικών Μεταφορών.

Αν θέλετε να ενημερωθείτε για το πρόγραμμα του συνεδρίου καθώς και για τον τρόπο συμμετοχής αλλά και για την Οργανωτική και Επιστημονική Επιτροπή του Συνεδρίου μπορείτε να μπείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο:


https://drive.google.com/file/d/0Bw-i8uXYFu-wREJSWE93bFVzR2s/view?usp=sharing










Παράλληλα η Ένωση στα πλαίσια της προσφοράς της προς την εν γένει Αεροπορική Κοινότητα εξασφάλισε και θα παρουσιάσει τον Thomas Fakoussa από τους γνωστότερους τουλάχιστον στην Ευρώπη εκπαιδευτές Crew Resource management, σύμβουλο του EASA σε θέματα ανθρώπινου παράγοντα ο οποίος στα πλαίσια της Ένωσης θα παράξει εκπαίδευση μιας ημέρας σε CRM ΔΩΡΕΑΝ στις 9 Μαΐου 2016.



Η Ελληνική Αεροπορική Ένωση:

Η Ελληνική Αεροπορική Ένωση ιδρύθηκε το 2004.

Οι σκοποί της είναι:

Να συμβάλλει στην πρόοδο και προαγωγή της επιστήμης των αεροπορικών μεταφορών.
Να προβάλλει το έργο της αεροπορίας και τη συμβολή της στην οικονομική, πολιτική, πολιτιστική, κοινωνική ανάπτυξη της χώρας.
Να παράσχει μελετητικό, ερευνητικό και συμβουλευτικό έργο σε κρατικούς και ιδιωτικούς φορείς, έργο των οποίων είναι η ενασχόληση με θέματα αεροπορίας.
Να συνεργάζεται με Ανώτερα, Ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα και λοιπούς φορείς ασχολούμενους με το τομέα της αεροπορίας.
Να δημιουργήσει και τηρήσει Ιστορικό Αρχείο και Βιβλιοθήκη για την ελληνική αλλά και την διεθνή αεροπορία.

Πραγματοποιεί κάθε δυο έτη ένα διήμερο Συνέδριο για τις Αερομεταφορές.Το 2008 η Ελληνική Αεροπορική Ένωση διοργάνωσε το διεθνές Συνέδριο του ATRS (Air Transport Research Society) με περίπου 350 διεθνείς Συνέδρους.

Η Ένωση ήδη έχει ολοκληρώσει έναν κύκλο εκδηλώσεων έξω από την Αθήνα αφού βρέθηκε στην Ρόδο, στην Αλεξανδρούπολη , στην Κέρκυρα και στο Ηράκλειο της Κρήτης συνδιοργανώνοντας μαζί με τοπικούς φορείς διάφορες ημερίδες.


Επιπλέον η Ελληνική Αεροπορική Ένωση έφερε στην Ελλάδα στο παρελθόν σημαίνοντες προσωπικότητες που παρουσιάστηκαν σε διάφορες εκδηλώσεις, για παράδειγμα παρουσίασε στο Ελληνικό κοινό την παγκόσμια γνωστή ειδική σε θέματα διαχείρισης κρίσης και επικοινωνίας Linda Tavlin σε μια κατάλληλη εκδήλωση που δημιουργήθηκε με αυτόν τον σκοπό.



*** Internet News ***