Τετάρτη, 18 Μαΐου 2016

Φρούριο το Άγιον Όρος εν όψει της επίσκεψης Πούτιν

18-5-16

18-5-16

Σε φρούριο μετατρέπεται το Άγιον Όρος εν όψει της επίσκεψης του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο Ρώσος πρόεδρος θα βρίσκεται στο μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονος στις 28 Μαΐου, ωστόσο ήδη 70 άνδρες της προσωπικής ασφάλειάς του έχουν φτάσει και έχουν εγκατασταθεί στη μονή. Το Άγιον Όρος έχει κλείσει και δεν δέχεται παρά μόνο πολύ συγκεκριμένους επισκέπτες.


Οι άνδρες της προσωπικής ασφάλειας του Πούτιν έχουν εγκαταστήσει «κόφτες» των τηλεπικοινωνιών, που διακόπτουν τις επικοινωνίες σε μεγάλη απόσταση, σύμφωνα με το Έθνος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι κάποια μέλη από τους επονομαζόμενους «Λύκους της Νύχτας» έχουν ήδη περάσει στο Άγιον Όρος, χωρίς τις μηχανές τους και θα μείνουν στον Άγιο Παντελεήμονα μέχρι την επίσκεψη του ρώσου προέδρου.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα βρίσκεται για επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα από τις 27 Μαΐου και θα μεταβεί αυθημερόν στο Άγιον Όρος σε μία επίσκεψη καθαρά προσκυνηματικού χαρακτήρα, όπου θα βρίσκεται ήδη ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών, Κύριλλος.

Όπως σας είχαμε ενημερώσει στο άρθρο 2016: Ελληνορωσικό Έτος Φιλίας του Ειδικού Συνεργάτη του Geopolitics που δημοσιεύτηκε στο τεύχος Ιανουαρίου Φεβρουαρίου 2016 ο Ρώσος πρόεδρος και το Κρεμλίνο σχεδίαζαν από το τέλος του 2015 επίσκεψη στην Ελλάδα με αφορμή τις εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα σε Αθήνα αλλά και στο Άγιο Όρος στο Ρωσικό Μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονος.


Υπενθυμίζουμε ότι σχετικό υπόμνημα για τη διεξαγωγή του έτους Ελλάδας-Ρωσίας, με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη των ελληνορωσικών σχέσεων, υπεγράφη και κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα πριν ένα χρόνο, τον Απρίλιο του 2015.

Μάλιστα, στις αρχές Μαρτίου σε τηλεφωνική επικοινωνία Βλ.Πούτιν και Αλέξη Τσίπρα συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες της επίσκεψης, η οποία θα περιλαμβάνει και επίσκεψη του Ρώσου προέδρου στο Άγιο Όρος, όπου οι Ρώσοι εορτάζουν χιλιετή μοναστική παρουσία.


Η επίσκεψη Πούτιν επιβεβαιώθηκε κατά τη συνάντηση που είχε στο Κρεμλίνο η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη με τον Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπο του Ρώσου προέδρου.

Ωστόσο, εκείνη την εποχή οι δύο πλευρές δεν έχουν αποσαφηνίσει ακόμα την ακριβή ημερομηνία της επίσκεψης.

Σε συνέντευξή της η κα. Γεροβασίλη υποστήριξε πως πρόκειται για ένα εξαιρετικά σημαντικό γεγονός, καθώς όπως είπε «θα αποτελέσει ευκαιρία για την περαιτέρω σύσφιξη των οικονομικών και ενεργειακών σχέσεων» των δύο χωρών.

Να τονίσουμε τέλος πως η επίσκεψη του Ρώσου προέδρου στην Ελλάδα συμπίπτει με την έναρξη κατασκευής του αγωγού ΤΑΡ.
Geopolitics Editorial Team


*** Internet News ***