Τετάρτη, 11 Μαΐου 2016

Ούτε την Κλίντον ούτε τον Τραμπ.
"Sometimes party loyalty asks too much."
John F. Kennedy, 1960


Γράφει η Γιώτα Χουλιάρα


Προβληματισμένος φαίνεται πως είναι ο μέσος Αμερικανός πολίτης καθώς συνεχίζεται ο αγώνας για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου. Με τον Τραμπ να έχει απομείνει μοναδικός υποψήφιος στη κούρσα των Ρεπουμπλικάνων και την Κλίντον να προηγείται του σοσιαλιστή Σάντερς, ο αγώνας μοιάζει με αδιέξοδο.Η πλευρά των Ρεπουμπλικάνων μοιάζει να μην μπορεί να διαχειριστεί το φαινόμενο Τραμπ που σάρωσε στο πέρασμα του τόσο τις ελπίδες του νεότερου μέλους της οικογένειας Μπους, έδιωξε τον αγαπημένο του tea party Τεντ Κρουζ και κατατρόπωσε τον νεαρό Μαρκ Ρούμπιο που θέλησε να εκμεταλλευτεί τις επαφές του με την εκκλησία των Μορμόνων (και την προφητεία που θέλει Αμερικανό Πρόεδρο Μορμόνο- μια προφητεία που δεν επαληθεύτηκε ούτε στην περίπτωση του Μιτ Ρόμνει παλαιότερα) και φιγουράρει χωρίς αντίπαλο,έτοιμος να επιλέξει τον αντιπρόεδρό του.

Την ίδια ώρα ο νεοσυντηρητικός William Kristol εκδότης του συντηρητικού εβδομαδιαίου περιοδικού The Weekly Standard έχει ξεκινήσει τον δικό του αγώνα εναντίον και του Τραμπ αλλά και της Κλίντον. Ο εβραϊκής καταγωγής William Kristol ήταν πρόεδρος της επιτροπής που διαμόρφωσε το 1997 το «Project For The New America Century».O Kristol σε πρόσφατο άρθρο του με τίτλο Neither Clinton Nor Trump στηλιτεύει και τις δυο υποψηφιότητες λέγοντας πως ούτε η Χίλαρι Κλίντον θα έπρεπε να είναι ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, αλλά και η υποψηφιότητα Τραμπ είναι λάθος.Μάλιστα, σχεδόν προτρέπει το κόμμα των Ρεπουμπλικάνων (προηγουμένως αναφέρει πως ψήφιζε πάντοτε ρεπουμπλικάνους υποψήφιους για την προεδρία) να βρει κάποιον ανεξάρτητο υποψήφιο για να στηρίξει.


Το ερώτημα είναι αν μέσα απ΄αυτή την προτροπή του στηρίζει τον Μπέρνι Σάντερς που ακόμη αγωνίζεται στην κούρσα των Δημοκρατικών.

Ταυτόχρονα η Χίλαρι Κλίντον νιώθει την ανάσα του FBI πίσω της, καθώς ήδη από τον Φεβρουάριο η Αμερικάνικη Αρχή έχει επιβεβαιώσει ότι διεξάγει έρευνα για την αλληλογραφία μέσω του ιδιωτικού λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της. Πληροφορίες αναφέρουν πως λίαν συντόμως το FBI σκέφτεται να προχωρήσει σε ένταλμα προς κτήση του email server της πρώην Υπουργού Εξωτερικών, γεγονός που θα αποτελέσει σοβαρότατο πλήγμα στην εικόνα της. Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε πώς το σύνολο των υπηρεσιών πληροφορίας των ΗΠΑ δεν έχουν καθόλου καλές σχέσεις παραδοσιακά με πολιτικούς των Δημοκρατικών, λόγω των μειωμένων εξουσιών που τους εφάρμοσαν καθώς και λόγω των οικονομικών περιορισμών που πέρασαν από το Κογκρέσο.

Οι εξελίξεις φαίνεται πως δίνουν στον Σάντερς μια μοναδική ευκαιρία, ειδικά αν λάβουμε υπόψη μας το κλίμα που επικρατεί.
Διαβάστε επίσης: USA Elections 2016:Όσα πρέπει να ξέρετε για τις προεδρικές εκλογές στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Το φαινόμενο Σάντερς ως μόνη ελπίδα απέναντι στον Τραμπ;

Χίλαρι Κλίντον: Βασίλισσα του Χάους 

D.Trump:Μια αμφιλεγόμενη πολιτική προσωπικότητα για την προεδρία των ΗΠΑ

ΗΠΑ:Οι εξωγήινοι, μια ταινία και η Χίλαρι. 
*** Internet News ***