Τρίτη, 31 Μαΐου 2016

Ανθρωποκυνηγητό στο Ρίο για συλλήψεις στην υπόθεση του ομαδικού βιασμού

31-5-16

             «Ματώνουμε όλες» είναι το σύνθημα στις διαδηλώσεις (Φωτογραφία: Associated Press )

31-5-16

H αστυνομία του Ρίο ξεκίνησε επιχείρηση με στόχο τη σύλληψη 6 εκ των υπόπτων του ομαδικού βιασμού μιας έφηβης σε φαβέλα, πράξη που κατέγραψαν σε βίντεο.

Τα εντάλματα σύλληψης αφορούν τον Λούκας Περντόμο Ντουάρτε Σάντος, 20 ετών, ενός πολλά υποσχόμενου ποδοσφαιριστή με τον οποίο η κοπέλα είχε σχέση, του Ράι ντε Σούζα, που έχει αναγνωριστεί ως το πρόσωπο που μαγνητοσκόπησε τον βιασμό, όπως και του αρχηγού συμμορίας διακίνησης ναρκωτικών που δραστηριοποιείται στην φαβέλα.

Προς το παρόν κανένας από τους ύποπτους δεν έχει εντοπιστεί, σύμφωνα με την αστυνομία.

Η προβολή στο Twitter του μαγνητοσκοπημένου αυτού υλικού όπου διακρίνεται το κορίτσι ξαπλωμένο σε ένα κρεβάτι, χωρίς τις αισθήσεις του και περιστοιχισμένο από άνδρες, «περισσότεροι από 30» εκ των οποίων τη βιάζουν, προκάλεσε σοκ κι αποτροπιασμό στη Βραζιλία.

Μετά την επίθεση, την 21η Μαΐου, η κοπέλα εξαφανίστηκε και λίγες ημέρες αργότερα εμφανίστηκε εκ νέου μαζί με την οικογένειά της.

Διαδηλώσεις έγιναν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου σε πολλές πόλεις της Βραζιλίας με το πλήθος να καταδικάζει το έγκλημα και τις βιαιοπραγίες σε βάρος των γυναικών.

«Αυτοί που διέπραξαν αυτό το ειδεχθές έγκλημα θα βρεθούν, θα φυλακιστούν και θα καταδικαστούν» υποσχέθηκε την Παρασκευή ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αλεξάντρε ντε Μοράες.

Πηγή:in.gr, ΑΠΕ
*** Internet News ***