Δευτέρα, 23 Μαΐου 2016

Τετ-α-τετ Τσίπρα με Ερντογάν στην ΚωνσταντινούποληΣε εξέλιξη βρίσκεται, αυτήν την ώρα, στην Κωνσταντινούπολη, η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που διεξάγεται στο περιθώριο της Παγκόσμιας Ανθρωπιστικής Συνόδου του ΟΗΕ.

Στη συνάντηση, όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες που «ανέβηκαν» στο λογαριασμό του πρωθυπουργού στο Facebook, ο κ. Τσίπρας συνοδεύεται από τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, σε μια πιο εμφανώς... χαλαρή διάθεσή, την ώρα που απέναντί τους βρίσκεται το «βαρύ πυροβολικό» των Τούρκων.

Και αυτό, καθώς ο κ. Ερντογάν συνοδεύεται από τον ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου και τον υφυπουργό Εξωτερικών Φεϊντούν Σινιργίογλου, ο οποίος είναι αρμόδιος για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Ελλάδα.

Η σύνθεση της τουρκικής αποστολής «μαρτυρά» ότι οι γείτονες πήγαν στη συνάντηση, έτοιμοι για βαριά διπλωματία και με πρόθεση να συζητήσουν όλα τα ανοιχτά διμερή -και όχι μόνο- θέματα.

Όπως μας ενημέρωσε ο Σύμβουλος Θεμάτων Ασφαλείας της σελίδας μας, Αλέξανδρος Νίκλαν
«η φωτογραφία μαρτυρά πόσο σημαντικό είναι το συμβολικό κομμάτι σε τέτοιο επίπεδο διπλωματίας. Βλέπουμε ένα ενωμένο μέτωπο 3 Τούρκων, κουμπωμένων ως πάνω με γραβάτες (γεγονός που δείχνει στάση επιθετική) και απέναντι έναν χύμα Έλληνα , χωρίς γραβάτα και απομακρυσμένο από τον συνοδό του (το Γιάννη Μουζάλα)  που κάθεται μαζεμένος και σκυμμένος μπροστά (γεγονός που δείχνει ότι δε νιώθει άνετα )

Δυστυχώς αυτά τα "ψιλά γράμματα" είναι δύσκολο να κατανοηθούν από μια Ελληνική αποστολή που εμφανίζεται πλέον ως "φτωχός συγγενής" απέναντι στην Τουρκική αδιαλλαξία και σκοπιμότητα και που απλά ακούει από την Τουρκία χωρίς να δίνει σημασία, αφού έτσι και αλλιώς μίλησε με την Μέρκελ για τα σημαντικά θέματα του μεταναστευτικού και οικονομία.

Ιδιαίτερα σημαντκό το γεγονός ότι το μόνο Ελληνικό συνοδευτικό αυτής της συνάντησης  είναι το σημαιάκι στο τραπέζι ενώ κυριαρχούν δυο Τουρκικές σημαίες. 
»

Geopolitics Editorial Team

*** Internet News ***