Πέμπτη, 26 Μαΐου 2016

ΜΚΟ και αποκαλύψεις

26-5-16
Γράφει ο Νίκος Βασιλειάδης 

Καλημέρα είπαμε...πάμε τώρα να δούμε πως ο ΣΥΡΙΖΑ και οι αλληλέγγυοι νέμονται την κουτάλα της εξουσίας εξασφαλίζοντας δουλειές για τα "πελατάκια" τους όπως είναι η προσφιλής έκφραση του πρωθυπουργού της "πρώτης φοράς".

Το περασμένο διάστημα των 6 μηνών δεκάδες "ανθρωπιστικές" ΜΚΟ έβγαλαν ανακοινώσεις "αγγελίες" για στελέχη τα οποία θα απασχολούντο στις δομές των προσφύγων - μεταναστών. Έχω καταγεγραμμένες περίπου 70 τέτοιες θέσεις εργασίας. Φυσικά καμιά από αυτές τις θέσεις δεν πληρώθηκε με αξιοκρατικά κριτήρια, όλες σχεδόν στελεχώθηκαν με το κατάλληλο σημείωμα της "αριστερής" προϋπηρεσίας. Για του λόγου το αληθές και επειδή έχω ασχοληθεί επί μακρόν με τις ΜΚΟ (επί υπουργού εξωτερικών Γ. Παπανδρέου) έκανα ένα πείραμα. Έστειλα αιτήσεις σχεδόν σε 40 τέτοιες θέσεις εργασίας, οι οποίες ως προαπαιτούμενα ζητούσαν προσόντα ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΚΑΤΩΤΕΡΑ των δικών μου πιστοποιημένων προσόντων. Απάντηση από ΚΑΜΙΑ .., ούτε μία απάντηση που να λέει πως...εξετάσαμε την αίτησή σας. Τότε ήταν που έγραψα πως γίνεται πάρτυ "βολεύματος" με τα λεφτά του ΟΗΕ και της ΕΕ στις ΜΚΟ, χωρίς βέβαια να φανταστώ το "κόλπο γκρόσσο" των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που θα ακολουθούσε. Τώρα λοιπόν...άρχισαν να σκάνε προκηρύξεις της Υπηρεσίας Ασύλου του Υπουργείου Εσωτερικών..για δωδεκάμηνες συμβάσεις όπου ζητούνται ΠΕ για την κάλυψη παροδικών αναγκών της Υπηρεσίας Ασύλου του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, που εδρεύει στην Αθήνα, για την υλοποίηση της δράσης «Πρόγραμμα μετεγκατάστασης αιτούντων διεθνή προστασία σε Κράτη Μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης" ΟΠΟΥ δικαίωμα ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ στην προκήρυξη έχουν ΜΟΝΟΝ ΟΣΟΙ εχουν ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 6 ΜΗΝΩΝ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΣΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΤΗς ΙΔΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΑ.
Δηλαδή ποιοί??? Αυτοί που στελέχωσαν τους προηγούμενους ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ τις ΜΚΟ. Έτσι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ βολεύει αρχικά για έναν χρόνο και ...αφού θα μείνουν που θα μείνουν οι πρόσφυγες εδώ...θα έχει και παρατάσεις... τα ΔΙΚΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΑ ΠΕΛΑΤΑΚΙΑ.. αριστοτεχνικότατα και..... "αξιοκρατικά". 

Πρώτη φορά αριστ(οτεχνικ)ά....για να μαθαίνουν τα ΓΑΤΑΚΙΑ ΖΩΑ της ΝΔ που όταν πήγαιναν και ζητούσαν να βολέψουν τα δικά τους παιδιά, οι Βαρώνοι και οι Βαρωνέτοι της Δεξιάς προτιμούσαν να διορίζουν πρώτα τους αριστερούς ...γιατί τους δεξιούς τους είχαν... σιγουράκια! Και φυσικά όλος ο κόσμος τους τους έφτυσε και πήγε εκεί που έχει ψωμί..γιατί τις ιδέες πολλοί εμίσησαν την ΜΑΣΑ ουδείς....

*** Internet News ***