Δευτέρα, 30 Μαΐου 2016

Άκαρπες έρευνες για τους δεκάδες βιαστές που έχουν σοκάρει τη Βραζιλία30-5-16

Άκαρπες αποδεικνύονται έως τώρα οι έρευνες για τους περίπου 30 άνδρες που πιστεύεται ότι βίασαν ομαδικά ένα 16χρονο κορίτσι στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας, σε μία υπόθεση που έχει σοκάρει την τοπική κοινωνία, τρεις μήνες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων τον Αύγουστο.

Εννέα μέρες μετά, επισήμως η Αστυνομία δεν έχει προβεί σε καμία σύλληψη και έχει ανακρίνει μόλις πέντε άτομα.

Περισσότεροι από 70 αστυνομικοί, συνεπικουρούμενοι από ελικόπτερα και θωρακισμένα οχήματα διεξήγαγαν έρευνες σε δύο φαβέλες του Ρίο την Κυριακή, αν και δεν υπήρξε καμία πληροφορία για το αν συνελήφθη οποιοσδήποτε ύποπτος.


Ο βιασμός ήλθε στην επιφάνεια αφού οι δράστες ανήρτησαν φωτογραφίες και βίντεο από την επίθεση στο Twitter, υλικό στο οποίο η 16χρονη έφηβη εικονίζεται αναίσθητη.

Η Αστυνομία έχει επίσης αναφέρει ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τον αριθμό των βιαστών.


Η ίδια η κοπέλα, που ήταν αναίσθητη την ώρα της κακοποίησης, δηλώνει πως κατάλαβε τι είχε συμβεί όταν είδε τον εαυτό της στα πλάνα. Σύμφωνα με τα όσα έχει μέχρι τώρα αναφέρει η αστυνομία, η κοπέλα είχε πάει το περασμένο Σάββατο να επισκεφθεί το απόγευμα τον φίλο της, ο οποίος μένει σε υποβαθμισμένη συνοικία δυτικά του Ρίο.

Δέχθηκε επίθεση από ομάδα ανδρών, κάποιοι εκ των οποίων ήταν οπλισμένοι. Η κακοποίηση έγινε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες και η κοπέλα ανέκτησε τις αισθήσεις της το πρωί της Κυριακής.

Εικόνες και ακόμη και βίντεο διάρκειας περίπου 40 δευτερολέπτων από την κακοποίηση εμφανίστηκαν μετά από μερικές ημέρες στα κοινωνικά δίκτυα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, μεταξύ εκείνων που βαρύνονται με εντάλματα σύλληψης βρίσκεται και ο «φίλος» της κοπέλας.

Η ανάρτηση των εικόνων στο Διαδίκτυο, όπως μεταδίδει το BBC, προκάλεσε δεύτερο κύμα αντιδράσεων ειδικά για τη σωρεία σχολίων που ακολούθησε με στόχο την ίδια την κοπέλα.


Η πολύκροτη υπόθεση έχει προκαλέσει συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε αρκετές πόλεις της Βραζιλίας αλλά και ανησυχίες για το κατά πόσον το Ρίο ντε Τζανέιρο είναι επαρκώς ασφαλές για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που αρχίζουν στις 5 Αυγούστου.

Η εγκληματικότητα έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια στο Ρίο, όμως τους τελευταίους μήνες έχει παρατηρηθεί αύξηση των ανθρωποκτονιών, ενώ ο προϋπολογισμός των αστυνομικών δυνάμεων της πόλης έχει μειωθεί λόγω της οικονομικής κρίσης που πλήττε τη χώρα.

*** Internet News ***