Δευτέρα, 16 Μαΐου 2016

Πρώτη Παγκόσμια Ημέρα Ελληνοφωνίας και Ελληνικού Πολιτισμού- Το Πρόγραμμα της εκδήλωσης

Στη δημοσιότητα δόθηκε το πρόγραμμα  της εκδήλωσης για την Πρώτη Παγκόσμια Ημέρα Ελληνοφωνίας και Ελληνικού Πολιτισμού,μια πρωτοβουλία της Εταιρίας Κοινωνικών Επενδύσεων και της KosmosHellas που βρίσκεται υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και του Εθνικού Συμβουλίου Ελλάδος Ομίλων και Κέντρων για την UNESCO.Η εκδήλωση της Παρασκευής θα χωριστεί σε τρία μέρη.

Στο πρώτο μέρος, το οποίο θα συντονίσει η δημοσιογράφος Ίνα Ταράντου, θα μιλήσουν ο καθηγητής Ιστορίας και Δικαίου Γεώργιος Μάρκου, ο ιστορικός συγγραφέας Σαράντος Καργάκος, ο πρέσβης-διευθυντής διπλωματικής ακαδημίας Φραγκίσκος Βέρρος, ο υποψήφιος διδάκτορας Πολιτιστικής Διπλωματίας Πέτρος Καψάσκης, ο ποιητής Νικόλαος Περδίκης και ο τ. Πρόεδρος του Οργανισμού Διάδοσης της Ελληνικής Γλώσσας Κώστας Καρκανιάς.

Στο δεύτερο μέρος, το οποίο θα συντονίσει η αρχισυντάκτρια του Hellenic Nexus Μαρία Λυσσάνδρου, θα μιλήσουν η πανεπιστημιακός- πρόεδρος Ελληνικού Εθνικού Συμβουλίου Ομίλων UNESCO Mαίρη Μαρούλη- Ζηλεμένου, ο αρχιτέκτων- εικαστικός Δημήτρης Ταλαγάνης, ο πατήρ Φιλόθεος Φάρος, η συγγραφέας-μέλος της Ελβετικής Επιτροπής της Επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα Βενετία Πιτσιλαδή- Chuard, o πρόεδρος της Εταιρίας Κοινωνικών Επενδύσεων Γεώργιος Γαμπιεράκης και η διευθύντρια της Φωνής της Ελλάδος Γιάννα Τριανταφύλλη. 

Στο τρίτο μέρος την εκδήλωση θα κλείσει το Κέντρο Ελληνικής Μουσικής Κληρονομιάς Λύραυλος με ένα μαγευτικό μουσικό ταξίδι αισθήσεων 15 λεπτών.

Την έναρξη της εκδήλωσης θα πραγματοποιήσει ο πρόεδρος της Εταιρίας Κοινωνικών Επενδύσεων Γιώργος Γαμπιεράκης ενώ χαιρετισμό θα απευθύνουν ο γενικός γραμματέας απόδημου Ελληνισμού Μιχάλης Κόκκινος και ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης.

Υπευνθυμίζουμε πως αύριο Τρίτη στις 12:00 στο Athens Hotel Plaza θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου την οποία θα συντονίσει η δημοσιογράφος Γιώτα Χουλιάρα 

Geopolitics Editorial Team


*** Internet News ***