Δευτέρα, 23 Μαΐου 2016

Πιθανότατες οι επιθέσεις Τζιχαντιστών σε παραλίες, ξενοδοχεία και τουριστικά θέρετρα -- BND23.5.2016Ειδική αναφορά για επισημάνσεις σε κινδύνους ασφαλείας κυκλοφόρησε από BND στα τέλη Απριλίου. Επιγραμματικά και μόνο αναφέρονται τα παρακάτω.


1. Επισημαίνουν τον κίνδυνο επίθεσης από ομάδες τζιχαντιστών σε παράλια σε τουριστικές τοποθεσίες στην Ν.Ευρώπη (Ιταλία, Γαλλία και Ισπανία), αλλά και στην Β.Αφρική. Υπάρχουν πληροφορίες πώς υπάρχουν εκπαιδεύσεις αντρών σε πλεύσεις με μικρά φουσκωτά για τέτοιες επιθέσεις.
2. Υπάρχει, επίσης, άμεσος κίνδυνος επιθέσεων κατά πολυσύχναστων τουριστικών σημείων σε Γαλλία, κατά την διάρκεια του ποδοσφαιρικού γεγονότος EURO 2016. Σε αυτό συναινεί και η Γαλλική Μυστική Αστυνομία που αναφέρει πώς υπάρχει πληροφορία ότι πυρήνες Ισλαμιστών τρομοκρατών έχουν τέτοια σχέδια για να πλήξουν στόχους πλησίον γηπέδων, αλλά και ξενοδοχεία που θα καταλύσουν αποστολές. Σημειώνω εδώ πώς υπάρχει ήδη ιστορικό από πέρισυ με προσπάθεια επίθεσης από τζιχαντιστές κατά την διάρκεια φιλικού αγώνα Γαλλίας - Γερμανίας που τελευταία στιγμή περιορίστηκαν από τις Αρχές.


Μάλιστα η προχθεσινή δήλωση αξιωματούχου Αμερικανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, πώς με όσα ακούγονται δεν θα πλησίαζε την Ευρώπη, έρχεται ως συνοδευτικό του ενημερωτικού δελτίου κινδύνων που δίνει το US State dpt από τον περασμένο Μάρτιο. Συνιστά επαγρύπνηση για ξαφνικές και άμεσες επιθέσεις Ισλαμιστών του DAESH και δίνει οδηγίες για αντιδράσεις αν χρειαστούν από πολίτες των ΗΠΑ.


Σημαδία δίνονται και σε αναφορές από υπηρεσίες της ΜΙ5 και της NSA σε προσπάθειες κλοπής στολών και εξοπλισμών από τρομοκράτες που μπορεί να υποδυθούν δυνάμεις πρώτης αντίδρασης (Πυροσβέστες, αστυνομικούς κτλ. ) έτσι ώστε να μεγιστοποιήσουν τις πιθανότητες επιτυχίες χτυπημάτων τους.Αλέξανδρος Νίκλαν
Σύμβουλος Θεμάτων Ασφαλείας 

*** Internet News ***