Παρασκευή, 27 Μαΐου 2016

G7: «Nαι» σε νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας και στην προσφυγική πολιτική της Μέρκελ

27-5-16


«Όχι» στο Brexit, «ναι» στην προσφυγική πολιτική της Μέρκελ, «ναι» στην οικονομική ενίσχυση του Ιράκ, «ναι» σε νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας.

Στα συμπεράσματα αυτά συμφώνησαν οι ηγέτες των επτά ισχυρότερων χωρών του πλανήτη (G7) συζητώντας για την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας, την τρομοκρατία και το προσφυγικό στη σύνοδο που διεξάγεται από χτες στην Ιαπωνία.

Το απόγευμα, ο ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, Σίνζο Αμπε και ο Μπαράκ Ομπάμα αναμένεται να μεταβούν στη Χιροσίμα, όπου ο Αμερικανός πρόεδρος θα πραγματοποιήσει μία ιστορική επίσκεψη.

Στο μεταξύ, οι ηγέτες του G7 εξέφρασαν την πρόθεση να ενισχύσουν οικονομικά το Ιράκ για να αντιμετωπίσει την τρομοκρατία με το ποσό των 3,2 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η τρομοκρατία, ο εξτρεμισμός και το προσφυγικό είναι παγκόσμιες απειλές, τόνισαν οι ηγέτες του G7 εκφράζοντας την πρόθεσή τους να προχωρήσουν σε «περαιτέρω περιοριστικά μέτρα» σε βάρος της Ρωσίας στο πλαίσιο της ουκρανικής κρίσης.

Η διακήρυξη της G7 από τη Σύνοδο στην Ίσε Τζίμα κινείται σε γενικό πλαίσιο και επαναδιατυπώνεται η δέσμευση των ηγετών να «αντιμετωπίσουν συλλογικά» τις απειλές στην παγκόσμια οικονομία και τη διεθνή σταθερότητα.

Ωστόσο, το κείμενο έκανε συγκεκριμένη αναφορά στο ενδεχόμενο Brexit, λιγότερο από ένα μήνα πριν το βρετανικό δημοψήφισμα: «Έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ θα συνιστούσε σοβαρή απειλή στην παγκόσμια ανάπτυξη, αντιστρέφοντας την τάση προς ενισχυμένο διεθνές εμπόριο, επενδύσεις και δημιουργία θέσεων εργασίας» ανέφερε η διακήρυξη.

Κι ενώ οι επτά ισχυρότεροι ηγέτες του πλανήτη καλούνταν να βρουν λύσεις σε καυτά θέμα,ο καθηγητής Χημείας, Γιοαχίμ Ζάουερ, δεύτερος σύζυγος της Γερμανίδας καγκελαρίου, Ανγκελα Μέρκελ, έδειχνε να απολαμβάνει την συντροφιά των έξι "πρώτων κυριών" που συνόδευαν τους συζύγους τους στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου.

πηγή:Πρώτο Θέμα 

*** Internet News ***