Πέμπτη, 19 Μαΐου 2016

Βυθίζεται η δημοτικότητα του SPD στη Γερμανία


19-5-16Αρνητικά είναι τα νέα για τους Σοσιαλδημοκράτες του SPD καθώς το κόμμα που μοιράζεται με τους συντηρητικούς της Άνγκελα Μέρκελ βρίσκεται σε χαμηλό 24 ετών όσον αφορά τη δημοφιλία του.

Τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν δεχθεί πλήγμα τους τελευταίους έξι μήνες από διαρροές προς το αντιμεταναστευτικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), λόγω της μεταναστευτικής κρίσης. Η δημοτικότητα της Μέρκελ, ωστόσο, της καγκελαρίου της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας τα τελευταία δέκα χρόνια, είναι ένα "μαξιλάρι" για τη συντηρητική ένωσή της.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Forsa, το ποσοστό του SPD μειώνεται κατά δύο μονάδες, στο 19%. Είναι η πρώτη φορά σε διάστημα άνω των 20 χρόνων που το ποσοστό του κόμματος πέφτει κάτω από το 20% σε δημοσκόπηση του ινστιτούτου.

Το ποσοστό του SPD έχει πέσει κάτω από το 20% και σε άλλες δημοσκοπήσεις.

Ο ηγέτης του SPD Ζίγκμαρ Γκάμπριελ δέχεται πιέσεις από το κόμμα του για στροφή προς τα αριστερά πριν από τις προσεχείς ομοσπονδιακές εκλογές, που θα διεξαχθούν τον Σεπτέμβριο του 2017, σε μια προσπάθεια να κινητοποιηθούν οι παραδοσιακοί υποστηρικτές του.

Σύμφωνα με το Forsa, το ποσοστό της συντηρητικής ένωσης της Μέρκελ παραμένει στο 34%, αναλλοίωτο από την περασμένη εβδομάδα, ενώ οι αντιπολιτευόμενοι Πράσινοι σημειώνουν αύξηση μίας μονάδας στο 14%. Το ποσοστό του AfD αυξάνεται κατά μία μονάδα φθάνοντας το 11%.

Ορισμένοι αναλυτές έχουν αφήσει να εννοηθεί ότι τα μεγάλα κόμματα μπορεί να εξετάσουν το ενδεχόμενο αναζήτησης νέων εταίρων προκειμένου να αντικρούσουν την άνοδο του AfD, περιλαμβανομένου και εκείνου ενός συνασπισμού των συντηρητικών με τους Πράσινους.


http://www.sofokleousin.gr/

*** Internet News ***