Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2016

Πτώση της παραγωγής για την Ελλάδα στον αγροτικό τομέα για το 2015.

Η δυναμική της Ελλάδος σε μια αγροτική παραγωγή που θα μπορεί να πλεονεκτήσει στην Ε.Ε. ειναι τεράστια.
Αρκεί απο επιδοτούμενη παραγωγή να γίνει στοχευμένη παραγωγή.


22.6.2016

Κάθε χρονιά μιλάμε για αγροτική παραγωγή της Ελλάδος και πώς αυτή είναι μια δραστηριότητα που είναι πολύ άσχημα προγραμματισμένη και ανεπτυγμένη καθώς δεν υπήρχε στοχευμένη παραγωγή, αλλά μια δράση προς επιδοτούμενη παραγωγή.


Έτσι δεν αποτελεί έκπληξη η ετήσια έκθεση της Ε.Ε. που δείχνει την Ελλάδα να έχει μόνο μια τρίτη θέση και μάλιστα στα ροδάκινα (εκεί δηλαδή που πολλά δεν έφτασαν ποτέ στις αγορές της Ρωσίας).

Οι υπόλοιπες παραγωγές σε φρούτα και λαχανικά είναι εξαιρετικά χαμηλές αν κάποιος μάλιστα σκεφτεί πώς η Ελλάδα είναι μια χώρα με κλίμα ιδιαίτερα θετικό για παραγωγές οπωροκηπευτικών και λαχανικών.

Κορυφές σε αγροτική παραγωγή φαίνονται να είναι η Ιταλία, Ισπανία και η Πολωνία ( !! )

Διαβάζοντας την συνοπτική έκθεση της Ε.Ε. για την παραγωγή του 2015, αναρρωτιέται κάποιος γιατί στα αντίστοιχα υπουργεία εφόσον έχουν ήδη τις έρευνες αυτές, δεν προχωρούν με επιτροπές γεωπόνων και επιστημόνων/βιολόγων σε μια δυναμική ανασχεδίαση εθνικής παραγωγής που θα δώσει τεράστια ώθηση στην κυριολεξία στην χώρα μας.

Η αγροτική παραγωγή και ο τουρισμός είναι δύο τομείς που η Ελλάδα έχει ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ και μπορεί πάνω σε αυτούς να στηρίξει δυνάμεις και να διώξει και μνημόνια και να μειώσει αισθητά τα δανειακά της ανοίγματα.

Εθνικό σχέδιο δεν μπορεί κάποιος να κάνει πάνω σε αυτά;.. νέες μονάδες παραγωγής με σχεδιασμούς τεχνολογικούς, νέες μονάδες παρασκευής, συσκευασίας, logistics ... σχέδιο για τουρισμό βασισμένο στον Ξένιο Δία και στις ποιοτικές υπηρεσίες με "Ελληνικό χρώμα υπαίθρου" εμπλουτισμένο με μοντέρνες συνθήκες.

Πόσο δύσκολο είναι να πάρουν 10-100 επιστήμονες, να τους πληρώσουν και να κάνουν δουλειά ελεύθεροι με συγκεκριμένους όρους (budget, timeline, assets) και να το παρουσιάσουν ΔΗΜΟΣΙΑ στην Βουλή;..

Η έκθεση της Ε.Ε. μέσα απο δελτίο τύπου είναι αρκετά αποκαλυπτική. Θυμίζουμε πώς αφορά αποκλειστικά και μόνο οπωροκηπευτικά.


*** Internet News ***