Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2016

Δελτίο Αναφοράς Θεμάτων Ασφαλείας 22.6.2016Δελτίο Αναφοράς Θεμάτων Ασφαλείας 22.6.2016

Σε κλείσιμο συνόρων προχωράει με Συρία και Ιράκ προχωράει η Ιορδανία. Απαγορεύει έτσι την έξοδο πολιτών της προς τα εκεί χαρακτηρίζοντας τις παραπάνω χώρες ως "εμπόλεμες" ενώ ταυτόχρονα αποκλείει και τις ελεύθερες μετακινήσεις Σύριων και Ιρακινών προς το έδαφος της. Το κλείσιμο συνόρων έρχεται μετά από μια σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων στην Ιορδανία για λογαριασμό του DAESH.Σε εκτόξευση δύο πυραύλων μέσου βεληνεκούς, ικανότητας μεταφοράς κεφαλών προχώρησε η Β.Κορέα το βράδυ της Τρίτης 21.6. Μόνο ένας κατάφερε να πετύχει στην δοκιμή μένοντας σε πτήση για περίπου 400ΚΜ. Την ίδια στιγμή έχει ενταθεί η σχέση με όλες τις χώρες περιλαμβανόμενων πλέον της Κίνας και της Ιαπωνίας για το καθεστώς της Πιονγιάνγκ

Σε υπογραφή συνθήκης συνεργασίας και ασφάλειας προχώρησαν Ισραήλ και ΗΠΑ σε επίπεδο κυβερνασφάλειας. Με αυτή την συνθήκη θα δημιουργηθούν ειδικές ομάδες πρώτης αντίδρασης για αντίστοιχα περιστατικά σε αυτό τον χώρο.

Σε έκθεση που εξέδωσαν ειδικοί επί πυρηνικών των ΗΠΑ αναφέρεται ξεκάθαρα η παραβίαση συνθήκης και συμφωνίας από την πλευρά του Ιράν, καθώς ευρήματα στοιχείων εμπλουτισμένου ουρανίου στην στρατιωτική βάση Parchin, σχετίζονται άμεσα με το πρόγραμμα του καθεστώτος της Τεχεράνης για πυρηνικό οπλισμό.

Σε ανάπτυξη του παλιού προγράμματος του NYPD πάνω σε racial profiling  Μουσουλμάνων αναφέρθηκε ο D. Trump σε δημόσια δήλωση του. Το πρόγραμμα είχε εφαρμοστεί παλαιότερα σε συνεργασία με την CIA αλλά δεν είχε αποφέρει τα αναμενόμενα και αδρανοποιήθηκε. Ο υποψήφιος για την προεδρεία των ΗΠΑ αναφέρθηκε πώς είναι καιρός να επαναλειτουργήσει με νέα δεδομένα και να εφαρμοστεί και πάλι πιλοτικά σε κάποιες περιοχές με έντονο το Μουσουλμανικό στοιχείο.

Σύμφωνα με το τελευταίο κάλεσμα του DAESH από την περιοχή ελεγχόμενη από την τρομοκρατική ομάδα του  Khorasan, το χτύπημα στο Ορλάντο πρέπει να γίνει η απαρχή για μια μαζική επίθεση μοναχικών λύκων στην Δύση με περισσότερο και βαρύτερο οπλισμό. Στο βίντεο αναφέρεται ως ιερό καθήκον οι επιθέσεις να γίνουν κατά την περίοδο του Ραμαζανιού.

Καθώς εξελίσσεται το EURO 2016 οι Γαλλικές Αρχές απαγόρευσαν τις συγκεντρώσεις σωματείων την Πέμπτη 23.6. Η επίσημη αιτιολογία είναι πώς όλες οι συγκεντρώσεις εξελίσσονται σε εστίες ταραχών που οδηγούν σε μείωση του αισθήματος ασφαλείας.

Σε περίπου 20.000 στρέμματα καμένης δασικής και καλλιεργήσιμης έκτασης μέχρι στιγμής υπολογίζεται η φωτιά στην Κύπρο. Η φωτιά καίει εδώ και 4 μέρες ενώ φέρεται να έχει κάψει και σημεία αποθήκευσης πυρομαχικών, κάτι όμως που δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα. Μέχρι στιγμής υπάρχουν δυνάμεις απο Κύπρο, την Ελλάδα, τη Βρετανία, το Ισραήλ, την Ιταλία, την Τουρκία και τη Γαλλία. ενώ ετοιμάζεται και διεθνής δύναμη από ΟΗΕ.
Δυο δασοπυροσβέστες έχουν χάσει τη ζωή τους και τρεις άνδρες νοσηλεύονται στο γενικό νοσοκομείο Λευκωσίας.

Πρώτη παραλαβή σήμερα για τα F35 του Ισραήλ από ΗΠΑ ανακοίνωσε ο A. Cater σε συνάντηση του με τον αντίστοιχο ΥΠΑΜ A. Lieberman σε συνάντηση τους για θέματα συνεργασίας σε ασφάλεια και άμυνα. Τα αεροσκάφη F35 θα μπουν σε σειρά παράδοσης για αρκετές χώρες εκτός ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης και της Τουρκίας.

Στο στόχαστρο του DAESH και η Βραζιλία πλέον με δήλωση που ανέβηκε στο twitter στα Ισπανικά και Βραζιλιάνικα ( !! ) αναφέροντας την ως χώρα που θα πρέπει να στείλει μήνυμα το Ισλάμ. Η δήλωση φέρεται να προήρθε από ΜΜΕ φίλια προς το Χαλιφάτο.Aλέξανδρος Νίκλαν
Σύμβουλος Θεμάτων Ασφαλείας


*** Internet News ***