Πέμπτη, 9 Ιουνίου 2016

O Oμπάμα στηρίζει Χίλαρι

9-6-16


Τη στήριξη του στην υποψηφιότητα της Χίλαρι Κλίντον για το Δημοκρατικό χρίσμα και την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών έδωσε ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

«Ξέρω πόσο δύσκολη μπορεί να είναι αυτή η δουλειά, για αυτό γνωρίζω ότι η Χίλαρι θα ήταν τόσο καλή σε αυτή», δήλωσε ο κ. Ομπάμα, σε βίντεο που δημοσιοποίησε η προεκλογική εκστρατεία της κ. Κλίντον.

Ο πρόεδρος σημείωσε ότι η κ. Κλίντον είναι ίσως το πρόσωπο με τα περισσότερα προσόντα στην ιστορία για τη θέση του πλανητάρχη. «Δεν πιστεύω ότι έχει υπάρξει οποτεδήποτε κάποιος τόσο κατάλληλος για να κατέχει αυτό το αξίωμα», είπε.

Την ευγνωμοσύνη της εξέφρασε η πρώην υπουργός Εξωτερικών, σημειώνοντας πως η στήριξη του κ. Ομπάμα σημαίνει «τόσα πολλά».

Το μήνυμα Ομπάμα ουσιαστικά «κλειδώνει» την κυριαρχία της κ. Κλίντον στη διεκδίκηση του Δημοκρατικού χρίσματος, ενόψει των προεδρικών εκλογών του Οκτωβρίου, και ήλθε λίγες ώρες αφού ο πρόεδρος συναντήθηκε με τον μοναδικό αντίπαλο της κ. Κλίντον για το χρίσμα των Δημοκρατικών, τον γερουσιαστή Μπέρνι Σάντερς.

Μιλώντας μετά τη συνάντηση στο Λευκό Οίκο, ο κ. Σάντερς υποσχέθηκε μεν να καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε να εμποδίσει την επικράτηση του Ρεπουμπλικάνου Ντόναλντ Τραμπ στις κάλπες, όμως υποσχέθηκε ότι θα συνεχίσει την προεκλογική εκστρατεία του για τουλάχιστον μία εβδομάδα ακόμα.

Πάντως, αν και απέφυγε να υποστηρίξει ανοιχτά την κ. Κλίντον, ο κ. Σάντερς δήλωσε έτοιμος να συναντηθεί μαζί της ώστε να «δουλέψουμε μαζί».

Στο μήνυμά του, ο κ. Ομπάμα τόνισε την ενότητα του Δημοκρατικού Κόμματος και την πίστη στις αξίες του και συνεχάρη τον κ. Σάνταρς για τα κοινωνικά θέματα που έφερε στο προσκήνιο κατά την περίοδο των προκριματικών.

Η πρώην πρώτη κυρία ούτως ή άλλως είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί μετά και τη νίκη της στην προκριματική αναμέτρηση στην Καλιφόρνια, στις αρχές της εβδομάδας.

Σύμφωνα το πρακτορείο Associated Press και αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, η κ. Κλίντον έχει πλέον κερδίσει αρκετούς αντιπροσώπους στη φάση των προκριματικών ώστε να εξασφαλίσει το προεδρικό χρίσμα στο προεκλογικό Συνέδριο των Δημοκρατικών, τον Ιούλιο.
πηγή:skai.gr


*** Internet News ***