Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2016

Πρέπει να ψάξει πρόεδρο η Μέρκελ, κι αν ναι... τι θα έλεγε ο κ. Σόιμπλε;

              Η θητεία του Γιόαχιμ Γκάουκ στη γερμανική προεδρία ολοκληρώνεται το Φεβρουάριο, κι αν -όπως ακούγεται- δεν                              επιδιώξει δεύτερη, η Μέρκελ έχει να λύσει άλλον έναν πολιτικό γρίφο (Φωτογραφία: ΑΠΕ )

6-6-16


Η Γερμανία ακούει, μέσω ανεπιβεβαίωτων και ακόμη αόριστων διαρροών, πως ο νυν πρόεδρος Γιόαχιμ Γκάουκ δεν προτίθεται να μείνει για δεύτερη θητεία στο ύπατο αξίωμα και, οπότε, η γερμανίδα καγκελάριος θα έπρεπε να αναζητήσει διάδοχό του - πολιτικός πονοκέφαλος πολύ μεγαλύτερος από ό,τι φαντάζεται κανείς, δεδομένων των λεπτών κομματικών ισορροπιών. Το πρώτο όνομα που ακούστηκε είναι εκείνο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο θόρυβος, που είχε ξεκινήσει το Σαββατοκύριακο, είναι τέτοιος που το συνήθως υπεράνω δημοσιευμάτων γερμανικό προεδρικό μέγαρο ανέφερε πως ο Γιόαχιμ Γκάουκ θα προχωρήσει το μεσημέρι της Δευτέρας σε διάγγελμα στο οποίο θα εξηγεί τις προθέσεις του.

Η ανακοίνωση του διαγγέλματος ενέτεινε τις εικασίες πως τα δημοσιεύματα είχαν βάση. Η ονοματολογία ωστόσο είχε ξεκινήσει ήδη νωρίτερα.

πηγή:in.gr 

*** Internet News ***