Τρίτη, 7 Ιουνίου 2016

Πανικός στην Κωνσταντινούπολη: Έκρηξη με δύο νεκρούς στο κέντρο της Πόλης


7-6-16


Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και οκτώ έχουν τραυματισθεί από τη βομβιστική επίθεση κατά λεωφορείου της αστυνομίας στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Haberturk.

To λεωφορείο της τουρκικής αστυνομίας έγινε στόχος βομβιστικής επίθεσης στην περιοχή του Βεζνέτσιλερ της Κωνσταντινούπολης κατά την πρωινή ώρα αιχμής κοντά στο τουριστικό ιστορικό κέντρο της πόλης και στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης.

Από το σημείο ακούγονται πυροβολισμοί αλλά δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί αν υπάρχουν συμπλοκές ή αν πυροβολούν οι αστυνομικοί για εκφοβισμό.

Στην περιοχή έχουν σπεύσει ασθενοφόρα ενώ η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή του ιστορικού κέντρου της Πόλης, σε ένα σημείο μόλις δυο χιλιόμετρα από την Αγία Σοφία

Η έκρηξη σημειώθηκε το πρωί στην περιοχή των μνημείων βυζαντινής και οθωμανικής περιόδου, το Φατίχ σε σημείο που είναι κεντρικό όχι μόνο για τους τουρίστες -κοντά στο Πανεπιστήμιο αλλά και στην Κλειστή Αγορά.

Το λεωφορείο της αστυνομίας ανατράπηκε από την έκρηξη και υπέστη μεγάλες ζημιές, όπως και παρκαρισμένα αυτοκίνητα στο σημείο και βιτρίνες καταστημάτων.


Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης.

Η Τουρκία έχει γίνει στόχος επιθέσεων τζιχαντιστών, ενώ συνεχείς είναι και οι επιθέσεις κουρδικών οργανώσεων.

Δείτε φωτογραφίες  από το σημείο της έκρηξηςΣτην περιοχή έχουν σπεύσει ασθενοφόρα ενώ η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή του ιστορικού κέντρου της Πόλης, σε ένα σημείο μόλις δυο χιλιόμετρα από την Αγία Σοφία.


*** Internet News ***