Τρίτη, 7 Ιουνίου 2016

Στη Μόσχα ο Νετανιάχου για συνομιλίες με τον Πούτιν

7-6-16


Στη Μόσχα έφτασε χθες Δευτέρα ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Benjamin Netanyahu προκειμένου να συναντηθεί με τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin. Οι δυο ηγέτες, σύμφωνα με πληροφορίες, θα συζητήσουν για την συριακή κρίση και τις προοπτικές επίλυσης της ισραηλινο-παλαιστινιακής διένεξης.

Ο Νετανιάχου, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Σάρα, έφτασε στο αεροδρόμιο Βνούκοβο II τη Δευτέρα, όπου έτυχε θερμής υποδοχής. Μαζί με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό έφτασαν στη Μόσχα και ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Zeev Elkin αλλά και ο Υπουργός Γεωργίας Uri Ariel, γεγονός που υποδεικνύει ότι ανάμεσα στις δυο πλευρές (ισραηλινή και ρωσική) θα υπάρξουν και ανάλογες συζητήσεις. 


Θέλοντας να δείξει τη σημασία των διπλωματικών σχέσεων Ρωσίας Ισραήλ ο Νετανιάχου σε δηλώσεις του στο ρωσικό δίκτυο TASS τόνισε πως η πρόοδος του Ισραήλ στον τομέα των καινοτομιών και τεχνολογιών έχει επιτευχθεί χάρη στους πολίτες που προέρχονται από την πρώην Σοβιετική Ένωση. 

Η συνάντηση των δυο άνδρων αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς πληροφορίες του Geopolitics and Daily News θέλουν τους δυο πολιτικούς να συζητούν για την κατάσταση στη Λιβύη ( οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι ο Πούτιν έκανε ανάλογη συζήτηση και κατά την επίσκεψη στη χώρα μας) αλλά και για τις σχέσεις με την Τουρκία όπως και για τον ρόλο ενός ενδεχόμενα αυτόνομου Κουρδιστάν στην περιοχή της Μέσης Ανατολής. 

Το σίγουρο πάντως είναι οι εξελίξεις στην περιοχή της νοτιανοτολικής λεκάνης της Μεσογείου ενδιαφέρουν άμεσα και τις δυο πλευρές. 

Γιώτα Χουλιάρα για το Geopolitics

*** Internet News ***