Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2016

Μία ανάσα πριν το χρίσμα η Κλίντον παραμονές της τελευταίας μεγάλης μάχης

6-6-16Νίκη στην πολιτεία του Πουέρτο Ρίκο προσέθεσε η Χίλαρι Κλίντον στην πορεία της λίγο πριν τη γραμμή τερματισμού για το χρίσμα των Δημοκρατικών, παίρνοντας την πολιτεία και όντας έτσι μόλις 30 εκλέκτορες πριν τη διασφάλιση της προεδρικής υποψηφιότητας.

Οι έξι πολιτείες της Τρίτης είναι η τελευταία μάχη και μαθηματικά θα δώσουν την νίκη στην τέως ΥΠΕΞ ακόμη κι αν έχανε από τον Σάντερς -σε τέτοιο ενδεχόμενο όμως, η εικόνα της θα ήταν εκείνη μίας αποδυναμωμένης υποψήφιας.

Kαι οι δύο μονομάχοι για το χρίσμα των Δημοκρατικών, Κλίντον και Μπέρνι Σάντερς, είχαν περάσει την Κυριακή στη Φλόριντα και όχι στο Πουέρτο Ρίκο -η Φλόριντα είναι η πολιτεία από τις έξι που κρίνονται την Τρίτη με τους περισσότερους εκλέκτορες για τους Δημοκρατικούς (συνολικά, 546).

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για την Φλόριντα εμφανίζουν Κλίντον και Σάντερς ουσιαστικά στήθος με στήθος - κι αυτό, ενώ η τέως ΥΠΕΞ είχε σημαντικό προβάδισμα μέχρι πρότινος.

Η Κλίντον θεωρεί ότι τουλάχιστον το Νιου Τζέρσεϊ (που επίσης ψηφίζει την Τρίτη) θα της δώσει την απόλυτη πλειοψηφία εκλεκτόρων πριν καν κριθούν τα αποτελέσματα στη Φλόριντα, όμως ήττα στην πολυπληθή πολιτεία θα πλήξει σημαντικά τα «διαπιστευτήριά» της στην τελική μάχη για το Λευκό Οίκο.

Κατ' αναλογία, νίκη του Σάντερς στην Καλιφόρνια θα του έδινε -έστω και από τη θέση του ηττημένου στη συνολική μάχη για το χρίσμα- ισχυρό μοχλό πίεσης εντός του Δημοκρατικού Κόμματος.

Πηγή:in.gr 


*** Internet News ***