Τρίτη, 7 Ιουνίου 2016

Κωνσταντινούπολη: Πολύνεκρη έκρηξη με στόχο λεωφορείο της αστυνομίας


7-6-16
Ανεβαίνει ώρα με την ώρα ο αριθμός των νεκρών από τη βομβιστική επίθεση κατά λεωφορείου της αστυνομίας στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης. Ενώ στην αρχή τα τουρκικά μέσα έκαναν λόγο για δύο μόνο τραυματίες από το πρωινό χτύπημα στη συνέχεια μιλούσαν για δύο νεκρούς και οκτώ τραυματίες. Ωστόσο ο αριθμός νεκρών και τραυματιών φαίνεται πως συνεχώς θα ανεβαίνει αφού βλέποντας τις φωτογραφίες από το σημείο μπορεί εύκολα κανείς να καταλάβει την ένταση της έκρηξης. Σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης, Vasip Sahin, από την επίθεση έχουν χάσει τη ζωή τους 11 άνθρωποι, ενώ τουλάχιστον 36 έχουν τραυματιστεί. Μεταξύ των νεκρών είναι επτά αστυνομικοί και τέσσερις πολίτες, ενώ από τους τραυματίες τρεις βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.Η έκρηξη σημειώθηκε το πρωί στην περιοχή των μνημείων βυζαντινής και οθωμανικής περιόδου, το Φατίχ σε σημείο που είναι κεντρικό όχι μόνο για τους τουρίστες -κοντά στο Πανεπιστήμιο αλλά και στην Κλειστή Αγορά.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η έκρηξη έγινε σε στάση λεωφορείου στον σταθμό του μετρό Βεζνετζιλέρ.

To CNN Turk υποστηρίζει ότι οι δράστες είχαν παρκάρει όχημα παγιδευμένο με εκρηκτικά στο σημείο, τα οποία πυροδότησαν με τηλεχειρισμό την ώρα που περνούσε μπροστά το λεωφορείο της αστυνομίας.

Το λεωφορείο της αστυνομίας ανατράπηκε από την έκρηξη και υπέστη μεγάλες ζημιές, όπως και παρκαρισμένα αυτοκίνητα στο σημείο και βιτρίνες καταστημάτων.

*** Internet News ***