Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2016

Οι περισσότεροι Βραζιλιάνοι θέλουν να διεξαχθούν νέες εκλογές φέτος

8-6-16Η κυβέρνηση του προσωρινού προέδρου της Βραζιλίας Μισέλ Τέμερ έχει εξαιρετικά χαμηλό ποσοστό δημοτικότητας και οι περισσότεροι Βραζιλιάνοι θέλουν να διεξαχθούν νέες εκλογές φέτος, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Σχεδόν έναν μήνα αφότου ανέλαβε την εξουσία, μετά την παραπομπή της προέδρου Ντίλμας Ρουσέφ σε δίκη από τη Γερουσία και την απομάκρυνσή της από το αξίωμα τουλάχιστον μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής, η κυβέρνηση του Τέμερ αξιολογείται αρνητικά από το 28% των Βραζιλιάνων, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση των CNT / MDA. Μόλις το 11,3% αξιολογεί θετικά τις επιδόσεις της, ενώ το 30,2% θεωρεί ότι είναι «συνηθισμένες».

Κατά την ίδια δημοσκόπηση, το 62,4% των Βραζιλιάνων πιστεύει ότι η παραπομπή της Ρουσέφ, η οποία φέρεται να παραποίησε στοιχεία για τα δημοσιονομικά, ήταν σωστή απόφαση.

Μολαταύτα, το 50,3% τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής νέων εκλογών εντός του έτους για να επιλυθεί η πολιτική κρίση στη Βραζιλία, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση. Η έρευνα σε δείγμα 2.002 ανθρώπων διενεργήθηκε από τη 2η ως την 5η Ιουνίου και έχει ποσοστό στατιστικού σφάλματος.


http://www.sofokleousin.gr/

*** Internet News ***