Κυριακή, 19 Ιουνίου 2016

Σταϊνμάγερ: Πολεμοχαρείς οι κινήσεις του ΝΑΤΟ στην ανατολική Ευρώπη

19-6-16Σκληρή κριτική στο ΝΑΤΟ άσκησε ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Φρανκ-Βέλτερ Σταϊνμάγερ, ο οποίος είπε ότι είναι «πολεμοχαρείς» οι κινήσεις της Συμμαχίας στην ανατολική Ευρώπη (συγκεκριμένα οι στρατιωτικές ασκήσεις στην περιοχή).


Ο Σταϊνμάγερ είπε ότι οι εκτεταμένοι ελιγμοί του ΝΑΤΟ είναι αντιπαραγωγικοί για την ασφάλεια στην περιοχή και θα μπορούσαν να αναζωπυρώσουν τις εντάσεις με τη Ρωσία.
Κάλεσε το ΝΑΤΟ να αντικαταστήσε τις στρατιωτικές ασκήσεις με περισσότερο διάλογο και συνεργασία με τη Ρωσία.


Σημειώνεται ότι το ΝΑΤΟ ξεκίνησε ασκήσεις στην Πολωνία στις 7 Ιουνίου, εν μέσω ανησυχιών για τη ρωσική πολιτική.Στην άσκηση λαμβάνουν μέρος 31.000 στρατιώτες, ανάμεσά τους 14.000 από τις ΗΠΑ, 12.000 από την Πολωνία και 1.000 από τη Βρετανία. Δεκάδες μαχητικά αεροσκάφη και πλοία λαμβάνουν μέρος στην άσκηση, μαζί με 3.000 τεθωρακισμένα.
«Αυτό που δεν θα πρέπει να κάνουμε τώρα είναι να οξύνουμε την κατάσταση με πολεμοχαρείς κινήσεις» σημείωσε ο Σταϊνμάγερ σε συνέντευξή του στην Bild της Κυριακής.

«Όποιος πιστεύει ότι μία συμβολική παρέλαση με τανκς στα ανατολικά σύνορα της Συμμαχίας θα φέρει την ασφάλεια, τότε κάνει λάθος» τόνισε ο Σταϊνμάγερ.
«Καλύτερα να μην δημιουργούμε προσχήματα για να ανανεώσουμε μια παλιά αντιπαράθεση» σημείωσε ο γερμανός υπουργός.Πηγή:in.gr 


Διαβάστε επίσης στο ηλεκτρονικό περιοδικό του Geopolitics and Daily News τεύχος Ιουνίου Ιουλίου το άρθρο με τίτλο: ΝΑΤΟ και αύξηση της Ρωσοφοβίας: Οι δυο παράγοντες του νέου Ψυχρού Πολέμου

*** Internet News ***