Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2016

Νέα πρόκληση της Άγκυρας για την Αγιά Σοφιά8-6-16


Με μια ανακοίνωση σε σκληρό ύφος από την  Άγκυρα σχεδόν 48 ώρες μετά την τοποθέτηση της Αθήνας με αφορμή την ανάγνωση του Κορανίου μέσα στην Αγιά Σοφιά κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού.

«Είναι απαράδεκτου χαρακτήρα η ανακοίνωση που έκανε το ελληνικό ΥΠΕΞ, σχετικά με το πρόγραμμα που θα μεταδώσει από την Αγια Σοφιά, κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού, το κανάλι TRTDiyanet TV» τονίζει απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων ο κ. Μπιλγκίτς, εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ.

«Καλούμε να επιδείξει κοινή λογική, στο ύφος και στις ανακοινώσεις της, η Ελλάδα, η οποία δεν επιτρέπει εδώ και χρόνια την κατασκευή τζαμιού στην πρωτεύουσα, παρεμβαίνει διαρκώς στη θρησκευτική ελευθερία της τουρκικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη, και μπερδεύει την αντίθεση στο Ισλάμ με τη νεωτερικότητα» προσθέτει ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ.

Και καταλήγει: «Σε αυτό το πλαίσιο, επιθυμούμε να υπενθυμίσουμε ότι ανάμεσα στις αξίες της δημοκρατικής και κοσμικής κοινωνίας συγκαταλέγεται και ο σεβασμός σε αλλότριες λατρείες και θρησκείες».Ανακοίνωση της Αθήνας

Στην καταδίκη, ως οπισθοδρομική, της ανακοίνωσης των τουρκικών Αρχών για τον προγραμματισμό της ανάγνωσης του Κορανίου στην Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη, επ’ ευκαιρία του Ραμαζανιού προχώρησε το υπουργείο Εξωτερικών.

«Εμμονές, που αγγίζουν τα όρια της θρησκοληψίας, για μουσουλμανικές τελετές σε ένα μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, είναι ακατανόητες και φανερώνουν έλλειψη σεβασμού και επαφής με την πραγματικότητα. Επιπλέον, τέτοιες ενέργειες δεν είναι συμβατές με σύγχρονες, δημοκρατικές και κοσμικές κοινωνίες» σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.*** Internet News ***