Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2016

Ισχυρότερη «βλέπει» η Τουρκία τη θέση της στην ΕΕ μετά το Brexit

30-6-16


Η θέση της Τουρκίας στην ΕΕ θα είναι ισχυρότερη μετά την έξοδο της Βρετανίας, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός αρμόδιος για θέματα της ΕΕ Ομέρ Τσελίκ κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες ανακοινώνοντας το «άνοιγμα» του Κεφαλαίου 33 στην ενταξιακή διαπραγμάτευση που καλύπτει τη δημοσιονομική πολιτική.

Στην ίδια συνέντευξη Τύπου, οποία μεταδόθηκε απευθείας στην Τουρκία, ο υπουργός Οικονομικών Νατζί Αγκμπάλ δήλωσε ότι δεν αναμένει να υπάρξουν δυσκολίες στην ικανοποίηση των κριτηρίων που τίθενται για το κεφάλαιο της δημοσιονομικής πολιτικής.

Μιλώντας νωρίτερα σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες, ο Ομέρ Τσελίκ είχε δηλώσει ότι η Τουρκία έχει εκπληρώσει τα κριτήρια για την κατάργηση της βίζας για τους πολίτες της που ταξιδεύουν στην ΕΕ, μολονότι η ΕΕ δηλώνει ότι η Άγκυρα δεν έχει ακόμη ικανοποιήσει τους όρους για τα προσωπικά στοιχεία και την αντιτρομοκρατική νομοθεσία.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος στεκόταν δίπλα στον Ομέρ Τσελίκ, δήλωσε από πλευράς του στο δίκτυο CNN Turk ότι είναι σημαντικό για την Τουρκία να διατηρηθεί η πνοή που υπάρχει στις συνομιλίες με την ΕΕ.

πηγή:in.gr, ΑΠΕ 

*** Internet News ***