Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2016

Deal δυναστειών στη Γαλλία με Rothschild και Martin Maurel

6-6-16

Τις δυνάμεις τους ενώνουν η Rothschild & Co, μέλος της γνωστής τραπεζικής δυναστείας και Martin Maurel η οποία λειτουργεί επίσης από το μακρινό 1825. Στόχος είναι η επέκταση των δραστηριοτήτων στην ιδιωτική τραπεζική τόσο στο επιχειρηματικό όσο και στο ευρύτερο κοινό.

Η νέα εταιρεία θα έχει το όνομα Rothschild Martin Maurel στη Γαλλία και θα επιδιώξει να επωφεληθεί από την ιδιωτική τραπεζική της ανάπτυξης, ειδικά στο Παρίσι, τη Λυών και τη Γαλλική Ριβιέρα, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Η Rothschild θα πρέπει να τηρεί το δείκτη Tier 1 στο πλαίσιο των κανόνων της Βασιλείας ΙΙΙ. Όπως αναφέρει το Bloomberg, τα υπό διαχείριση κεφάλαια θ' ανέρχονται στα 34 δισ.

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι η συγχώνευση αυτή θα ενισχύσει το ανεξάρτητο τραπεζικό μοντέλο» επισήμανε ο Bernard Maurel, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Martin Maurel. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, οι επενδυτές της Martin Maurel θα λάβουν 126 μετοχές της Rothschild & Co. για κάθε μία μετοχή που κατέχουν ενώ θα λάβουν και ορισμένα μετρητά.

Η Martin Maurel λειτουργεί έχει στο ενεργητικό της περί τα 10 δισ ευρώ υπό διαχείριση, ενώ υπενθυμίζεται πως η Rothchild έχει ενοποιήσει γαλλικές και βρετανικές μονάδες υπό το σχήμα της Paris Orleans SA.

http://www.sofokleousin.gr/

*** Internet News ***