Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2016

Σύλληψη στελέχους του DHS ως ύποπτο πριν εκτελέσει μαζική επίθεση στα γραφεία υπηρεσίας22.6.2016

Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς διερευνούν αν στέλεχος του DHS (Homeland Security) σχεδίαζε επίθεση στα κεντρικά γραφεία  του οργανισμού στην Ουάσιγκτον  όταν εισήλθε στο κτίριο με ένα πυροβόλο όπλο, ένα μαχαίρι, μια υπέρυθρη κάμερα, σπρέι πιπεριού και χειροπέδες.

Ο ύποπτος για επίθεση, που είναι υψηλό στέλεχος του DHS, Jonathan Wienke, με ιδιότητα υψηλής διαβάθμισης/πρόσβασης και αναλυτής στο τμήμα ανάλυσης πληροφορίας, φέρεται να μετέφερε τα όπλα μέσα στο κτίριο το πρωί της 9 Ιουνίου, όπως αναφέρουν σε δελτία εγγράφων του Συνεδρίου, που κατατέθηκαν από το FBI.

Στις αναφορές οι ερευνητές της υπόθεσης δείχνουν πώς ήταν πιθανόν ο ύποπτος να "συνωμοτούσε με ένα άλλο για να διαπράξουν βία στο χώρο εργασίας, και ειδικότερα μπορεί να είχαν σχεδιάσει να διαπράξουν βία κατά των ανωτέρων υπαλλήλων του DHS στο κτίριο. "

Έχει γίνει έρευνα και στον χώρο εργασίας του καθώς και στο σπίτι του όπου βρέθηκαν και άλλα στοιχεία και υλικά που όμως δεν έχουν δοθεί στην δημοσιότητα.

Σε πολλές υπηρεσίες πλέον στο εξωτερικό, το screening των υπαλλήλων ειδικά σε θέσεις ασφαλείας και πληροφορίας έχει γίνει ιδιαίτερα αυστηρό. Η περίπτωση του τρομοκράτη του Ορλάντο φαίνεται πώς έχει ενεργοποιήσει μια σειρά διαδικασιών που προφανώς είχαν ατονήσει.Geopolitics Editorial Team


*** Internet News ***