Τρίτη, 21 Ιουνίου 2016

Χάος στη Βενεζουέλα: Eνοπλος άνοιξε πυρ στην Κεντρική Τράπεζα της χώρας

                                       Το κτίριο της κεντρικής τράπεζας της χώρας
21-6-16

Χάος δίχως τέλος στη Βενεζουέλα όπου προκλήθηκε πανικός όταν ένας ένοπλος άντρας εισέβαλε στην Κεντρική Τράπεζα της χώρας και άνοιξε πυρ με αποτέλεσμα να τραυματίσει δύο ανθρώπους προτού πέσει νεκρός από πυρά.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο δράστης ήταν ένας νεαρός ο οποίος μπήκε στο κτίριο κρατώντας έναν χαρτοφύλακα και άρχισε να πυροβολεί, υποστηρίζοντας ότι έχει μαζί του έναν εκρηκτικό μηχανισμό.

Στη συνέχεια ανέβηκε στον δεύτερο όροφο όπου βρίσκεται το τμήμα μακροοικονομικών αναλύσεων και εκεί δέχθηκε τα πυρά των αστυνομικών.

Μια πηγή από την αστυνομία έξω από το κτίριο που εδρεύει η Κεντρικής Τράπεζα στο Καράκας επιβεβαίωσε ότι ο ένοπλος έπεσε νεκρός από σφαίρες.Οι εργαζόμενοι κρύφτηκαν στα γραφεία τους κατά τη διάρκεια του περιστατικού, σύμφωνα με τις πηγές.

Η διοίκηση της Κεντρικής Τράπεζας επισήμανε σε ένα μήνυμα στον λογαριασμό κοινωνικής δικτύωσης Twitter ότι μια «ασυνήθιστη κατάσταση» στα κεντρικά της γραφεία έχει πλέον τεθεί υπό έλεγχο.
Φωτογραφία αρχείου από πορεία πολιτών της χώρας ενάντια στην κυβέρνηση Μαδούρο


Η Βενεζουέλα διολισθαίνει στο χάος, καθώς οι συλλήψεις, οι ταραχές και οι λεηλασίες στη χώρα συνεχίζονται. Την προηγούμενη εβδομάδα κύμα βίας σάρωσε την πόλη Κουμανά, όπου λεηλατήθηκαν δεκάδες καταστήματα, με τις δυνάμεις ασφαλείας να αδυνατούν να τηρήσουν την τάξη.

Σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης υπήρξαν αναρτήσεις που έκαναν λόγο για πολλούς θανάτους στην Κουμανά, πρωτεύουσα της πολιτείας Σούκρε. Ο κυβερνήτης Λουίς Ακούνια, που ανήκει στο κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα, δήλωσε όμως πως οι θάνατοι —δεν διευκρίνισε τον αριθμό τους— δεν σχετίζονταν με τις λεηλασίες.Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο της Βίας στη Βενεζουέλα, καθημερινά καταγράφονται τουλάχιστον 10 λεηλασίες στη χώρα των 30 εκατομμυρίων κατοίκων.

Η αντιπολίτευση κατηγορεί τον πρόεδρο Μαδούρο και τον προκάτοχό του Ούγκο Τσάβες ότι ευθύνονται για την κρίση και ζητούν να διεξαχθεί δημοψήφισμα για να απομακρυνθεί ο Μαδούρο από το αξίωμα.

Ο 53χρονος Μαδούρο κατηγορεί τους αντιπάλους του ότι διεξάγουν «οικονομικό πόλεμο» εναντίον της κυβέρνησής του και ότι θέλουν να προχωρήσουν σε πραξικόπημα.

*** Internet News ***