Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2016

«Μαζικές επιθέσεις» στο Euro σχεδίαζε Γάλλος που συνελήφθη στην Ουκρανία


6-6-16

Οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες υποστηρίζουν πως απέτρεψαν 15 τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γαλλία την παραμονή και κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου, θέτοντας υπό κράτηση έναν γάλλο υπήκοο

Σύφμωνα με τα όσα αναφέρουν οι ουκρανικές Αρχές, ο ύποπτος είχε «εκφραστεί αρνητικά για τη γαλλική κυβέρνηση, την μαζική μετανάστευση, την 'εξάπλωση του Ισλάμ' και την παγκοσμιοποιήση», όπως είπε στο Reuters ο επικεφαλής της ουκρανικής υπηρεσίας πληροφοριών Βασίλι Γκρίτσακ.

Ο ύποπτος, που δεν κατονομάστηκε, είχε συλληφθεί στο τέλος Μαΐου στα ουκρανοπολωνικά σύνορα -η σύλληψη είχε γίνει γνωστή κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, είχε στο όχημά του 100 κιλά εκρηκτικών, πυροκροτητές, τρεις εκτοξευτήρες χειροβομβίδων και πολλά καλάσνικοφ, όπως αναφέρει το τηλεοπτικό κανάλι «Μ6» και συμπληρώνει πως προσπαθούσε να περάσει λαθραία στη Γαλλία. Η σύλληψη επιβεβαίωσε και το «RIA Novosti», με πληροφορίες από τη συνοριακή υπηρεσία της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό δικτυακό τόπο της Γαλλίας, «DNA», ο άνδρας συνελήφθη στις 21 Μαΐου και εξακολουθεί να κρατείται από τις ουκρανικές αρχές.

Η γαλλική ιστοσελίδα «20minutes.fr» περιγράφει τον άνθρωπο ως ένα 25χρονο με καταγωγή από τη βορειοανατολική περιοχή της Λοραίνης, που μέχρι τώρα ήταν άγνωστος στις γαλλικές αρχές.

Ο επικεφαλής της ουκρανικής υπηρεσίας πληροφοριών ανέφερε τη Δευτέρα, όπως μεταδίδει το Reuters, ότι τέθηκε υπό κράτηση ένας γάλλος υπήκοος που είχε προσεγγίσει ομάδες παράνομου εμπορίου όπλων στην Ουκρανία με σκοπό τη διενέργεια τρομοκρατικών επιθέσεων σε γαλλικό έδαφος.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, στόχος του θα ήταν κτίρια της γαλλικής διοίκησης και μουσουλμανικοί και εβραϊκοί χώροι λατρείας.

Οι γαλλικές Αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή για το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου που ξεκινά την Παρασκευή, στον απόηχο του τρομοκρατικού εφιάλτη του 2015.

Οι περισσότερες ανησυχίες περιστρέφονται γύρω από τις ζώνες φιλάθλων σε υπαίθριους χώρους, εκτός γηπέδων. Η γαλλική διοργάνωση επιμένει πως οι ζώνες θα στηθούν κανονικά και τα μέτρα ασφαλείας θα είναι ισχυρά.Πηγή:in.gr 

*** Internet News ***