Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2016

Τζον Όλιβερ: Ο παρουσιαστής του HBO που αγόρασε και χάρισε χρέος ύψους 15 εκατ. δολαρίων!

8-6-16Ιστορία έγραψε το βράδυ της Κυριακής ο παρουσιαστής Τζον Όλιβερ της εκπομπής «Last Week Tonight» στο HBO, όταν αγόρασε και χάρισε ιατρικά χρέη ύψους σχεδόν 15 εκατ. δολαρίων.

Πρόκειται ίσως για το πιο γενναιόδωρο δώρο στην ιστορία της τηλεόρασης, ξεπερνώντας ακόμα και τα δώρα ύψους 8 εκατ. ευρώ που είχε κάνει η παρουσιάστρια Όπρα Γουίνφρι στο κοινό της εκπομπής της, όταν άρχισε να τους μοιράζει αυτοκίνητα.Ο Όλιβερ κατάφερε να χαρίσει τα χρέη ιδρύοντας μιας εταιρεία στο διαδίκτυο για μόλις 50 δολάρια με το όνομα Central Asset Recovery Professional. Inc και σύντομα έλαβε μια προσφορά να αγοράσει ιατρικά χρέη αξίας 15 εκατ. δολαρίων, δίνοντας περίπου 60.000 δολάρια. Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα άτομα που αγοράζουν χρέος -γνωστά και ως «κοράκια»- παρενοχλούν τους οφειλέτες, προσπαθώντας να βγάλουν οι ίδιοι κέρδος από αυτούς. Πράγματι, ο Όλιβερ μόλις αγόρασε το χρέος έλαβε μια λίστα με τα στοιχεία 9.000 ανθρώπων και θα μπορούσε να προσλάβει τηλεφωνητές για να τους ζητήσει τα χρωστούμενα. Παρόλα αυτά, ο ίδιος επέλεξε να πατήσει -κυριολεκτικά- ένα κόκκινο κουμπί και να χαρίσει το υπέρογκο χρέος, απαλλάσσοντας 9.000 ανθρώπους από το αβάσταχτο αυτό φορτίο.Η φιλανθρωπική αυτή πράξη του Όλιβερ δεν θα μπορούσε παρά να συγκριθεί με τα πολυτελή δώρα που είχε χαρίσει η Όπρα Γουίνφρι στο κοινό της εκπομπής της, όταν άρχισε να μοιάζει σε όλους αυτοκίνητα. Η φράση: «Έχεις αμάξι! Κι εσύ έχεις αμάξι! Όλοι έχουν αμάξι!», έχει εξάλλου μείνει στην τηλεοπτική ιστορία.

Παρόλο που τα δώρα είχαν τότε κοστίσει στην εκπομπή 8 εκατ. δολάρια, το δώρο του Όλιβερ κρίθηκε μεγαλύτερο, καθώς επηρέασε ουσιαστικά πολύ περισσότερους ανθρώπους.

Επίσης, στάθηκε αφορμή για να ανοίξει η συζήτηση για το κατά πόσο είναι ηθική η αγορά χρέους, αλλά και για το εάν θα πρέπει να αλλάξει το σύστημα υγείας στις ΗΠΑ, ώστε να μην αναγκάζονται οι άνθρωποι να υπερχρεώνονται για να καλύψουν τα ιατρικά τους έξοδα.

n-EKATOMMYRIA-large570
Δείτε το βίντεο: Ο Τζον Όλιβερ, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του ως κωμικός ηθοποιός και γρήγορα έγινε ένας πετυχημένος πολιτικός σχολιαστής,  δεν διστάζει να ονομάσει τα γεγονότα και να τα καταγράψει μέσα από χιουμοριστικές και όχι μόνο ατάκες.


Στο επίκεντρο της σάτιρας του Βρετανού κωμικού και παρουσιαστή είχε βρεθεί τον περασμένο Αύγουστο και ο Αλέξης Τσίπρας μετά την απόφασή του να προχωρήσει σε πρόορες εκλογές. «Ας πάμε στην Ελλάδα την πατρίδα μερικών ιδιοφυιών, όπως ο Σωκράτη, ο Αριστοτέλη και αυτός ο τύπος στη Μύκονο με το στρινγκ. Ήταν μια τρελή χρονιά για τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, που εκλέχθηκε τον Ιανουάριο υποσχόμενος ότι θα βάλει τέλος στα σκληρά μέτρα λιτότητας, αλλά μετά από αλλεπάλληλες διαπραγματεύσεις με τις Ευρωπαϊκές τράπεζες αποφάσισε να τα παρατείνει, πράγμα απαράδεκτο. Μέχρι και ο ίδιος προσπάθησε να πάρει μια απόσταση από την απόφαση την ώρα που ανακοίνωνε τα μέτρα στο κοινοβούλιο», εξήγησε ο παρουσιαστής του Last Week Tonight.

Και συνέχισε μιλώντας για την απόφασή του να παραιτηθεί:  «κυβερνάτε μια χώρα δεν κάνετε απλά μια σεζόν στο The Voice. Το να παραιτηθείς 7 μήνες μετά μπορεί να είναι ένα σημάδι αδυναμίας, ωστόσο κάποιοι διαφωνούν υποστηρίζοντας ότι αποτελεί μια κατανοητή πολιτική κίνηση.»


Για την ιστορία να αναφέρουμε πως ο Τζον Όλιβερ δεν δίστασε να τα βάλει ακόμη και με την FIFA αλλά και την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας, δημιουργώντας μια πραγματική επανάσταση στο χώρο της πολιτικής σάτυρας.*** Internet News ***