Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2016

Kωνσταντινούπολη:Μακελειό στο αεροδρόμιο (φωτογραφικό υλικό)
29-6-16


Δύο φονικές εκρήξεις σημειώθηκαν λίγο μετά τις 22.00 (ώρα Ελλάδας)στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, όπως μεταδίδουν τα διεθνή μέσα.Το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο της Τουρκίας Anadolu μετέδωσε ότι οι τραυματίες φθάνουν τους 60, έξι εκ των οποίων είναι σε σοβαρή κατάσταση. Άγνωστος αυτή τη στιγμή είναι ο αριθμός των νεκρών με πρακτορεία να μιλούν για 28 νεκρούς, ένας αριθμός που ενδέχεται να ανέβει.

Οι εθνικότητες των θυμάτων δεν είναι προς το παρόν γνωστές.

Όπως μας ενημέρωσε ο σύμβουλος θεμάτων Ασφαλείας ειδικός σε θέματα τρομοκρατίας Αλέξανδρος Νίκλαν: «Το χτύπημα στο Τουρκικό αεροδρόμιο, το οποίο θεωρείται το τρίτο μεγαλύτερο σε Ευρώπη και Μέση Ανατολή, κατά 90% εκτελεσμένο από το Χαλιφάτο χαρακτηρίζεται ήδη ως απόρροια μεγάλου κενού ασφαλείας.Είναι όμως νωρίς ακόμη να κάνουμε κάποια συγκεκριμένη εκτίμηση καθώς δεν έχουμε ακόμη στη διάθεσή μας όλα τα στοιχεία. Περισσότερα θα μπορούμε να πούμε σε λίγες ώρες που θα υπάρχουν πιο ξεκάθαρα δεδομένα.»Σύμφωνα με τις πληροφορίες που λαμβάνουμε από τα ξένα δίκτυα, το modus operandi των δραστών παραπέμπει στο Ισλαμικό Χαλιφάτο. Δεν αποκλείεται η τρομοκρατική αυτή ενέργεια να είναι μια απάντηση του DAESH στην προσπάθεια επαναπροσέγγισης Τουρκίας Ρωσίας,καθώς αύριο Ερντογάν και Πούτιν θα έχουν τηλεφωνική επικοινωνία.

Το αμερικανικό Στέιτ Ντιπάρτμεντ καλεί τους αμερικανούς πολίτες που βρίσκονται στην Πόλη να ενημερώσουν τους οικείους τους εάν είναι ασφαλείς. Οι ΗΠΑ είχαν εκδώσει νέα ταξιδιωτική οδηγία για την Τουρκία χθες Δευτέρα, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο τρομοκρατικών χτυπημάτων στη γείτονα χώρα.


Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό (προσπαθήσαμε να μην συμπεριλάβουμε σκληρές εικόνες):


Geopolitics Editorial Team 

*** Internet News ***