Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2016

Η χρήση των Κούρδων για τις τουρκικές μηχανορραφίες από το πογκρόμ του 1955 στο σήμερα!

13-7-16


Φωτογραφία αρχείου από την επίθεση Τούρκων  σε καταστήματα Κούρδων τον Σεπτέμβριο του 2015.  Εικόνες που παραπέμπουν στον διωγμό των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης το 195513-7-16


Γράφει ο Γιώργος Αϊβαλιώτης
Αναλυτής γεωστρατηγικής και γεωπολιτικής ασφάλειας
Σε παλαιότερα άρθρα του geopolitics έχουμε αναδείξει ποιες είναι οι επιδιώξεις της Τουρκίας για την επίλυση του κουρδικού ζητήματος και την προώθηση του κουρδικού κόμματος KDP του Ιράκ, το οποίο έχει εναρμονίσει τις θέσεις του με την τουρκική κυβέρνηση, όπως επίσης και τις προθέσεις της κουρδικής αντιπολίτευσης για υπονόμευση της διαδικασίας δημοψηφίσματος ανεξαρτητοποίησης των Κούρδων του Ιράκ μέσω βομβιστικών επιθέσεων.   


Προσφάτως πραγματοποιήθηκαν εμπρησμοί των γραφείων του κουρδικού κόμματος KDP και του τηλεοπτικού δικτύου RUDAW στο Erbil, την πρωτεύουσα του κουρδικού τμήματος του Β. Ιράκ. Υπεύθυνο, για τις εν λόγω επιθέσεις, θεωρήθηκε το κουρδικό κόμμα της αντιπολίτευσης, GORRAN, το οποίο, όπως είχαμε προαναφέρει, υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με το έτερο μεγάλο αντιπολιτευόμενο κόμμα, PUK, δημιουργώντας έναν ισχυρό συνασπισμό. Όπως ήταν φυσικό μία τέτοια εξέλιξη ανησυχούσε την Τουρκία και τις μυστικές της υπηρεσίες, αφού αποτελούσε κίνδυνο για ανατροπή της φίλιας, προς το σχέδιο ERDOGAN, πολιτικής παράταξης KDP.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να επισημάνουμε ότι τα πολιτικά κόμματα στο Ιράκ είναι τόσο διχασμένα, ώστε να διαθέτουν, το καθένα, το δικό τους «παρακρατικό» μηχανισμό, όπως φαίνεται και από το γεγονός πως διαθέτουν ανεξάρτητες μεταξύ τους μυστικές υπηρεσίες! Η Υπηρεσία Πληροφοριών του PUK (σ.σ. επονομαζόμενη ως ZANYARI), μετά τις ανωτέρω επιθέσεις προέβη σε σύλληψη διαφόρων ατόμων, τα οποία φέρεται πως έχουν διασυνδέσεις με το KDP επικαλούμενη πως έχουν λάβει ειδική εκπαίδευση σε κοινά στρατόπεδα εκπαίδευσης της τουρκικής ΜΙΤ και της αντίστοιχης Υπηρεσίας Πληροφοριών του KDP, «PARASTIN»! Από τις ανακρίσεις προέκυψε ότι οι συλληφθέντες παραδέχτηκαν την ορθότητα των λεγομένων της ZANYARI

Τα κοινά στρατόπεδα εκπαίδευσης της ΜΙΤ και της PARASTIN βρίσκονται στο Β. Ιράκ κοντά στις περιοχές Kustepe του Erbil και Zawita στο Duhok. Τα αντικείμενα εκπαίδευσης αφορούν σαμποτάζ, δολοφονίες, απαγωγές και μεθόδους ανάκρισης και πραγματοποιείται από στελέχη της ΜΙΤ. Φυσικά σκοπός της Τουρκίας είναι να πλήξει το Κουρδικό Απελευθερωτικό Κίνημα και να τερματίσει τη συμμαχία PUK και GORRAN, εξυπηρετώντας έτσι το σύμμαχο του Τούρκου Προέδρου Mesud Barzani. Ως εκ τούτου οι προαναφερόμενοι εμπρησμοί θα πρέπει να θεωρηθεί ότι αποτελούν μέρος ενός σχεδίου false flag της Άγκυρας, με το οποίο θα μπορούσε ο Barzani να κατηγορήσει το GORRAN, όπως και έγινε, κι έτσι να ζητήσει από το κουρδικό κοινοβούλιο να τεθεί το αντιπολιτευόμενο κόμμα εκτός βουλής, ως αντισυνταγματικό, κατά τον ίδιο τρόπο που ο Erdogan επιχειρεί να πράξει με το κουρδικό κόμμα της Τουρκίας, HDP.

Στο στρατόπεδο Zawita, η εκπαίδευση των Κούρδων από τη ΜΙΤ αφορά το ΡΚΚ, το οποίο θεωρείται αντιπολιτευόμενο προς το Barzani. Σύμφωνα με πληροφορίες στο εν λόγω στρατόπεδο πραγματοποιήθηκε και συνάντηση μεταξύ υψηλόβαθμων στελεχών της ΜΙΤ και της PARASTIN, όπου συζητήθηκαν πληροφορίες για τις περιοχές επιχειρήσεων των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, Gare, Metina και Kandil.

Στο δεύτερο μέρος του σχεδίου το KDP προωθεί προπαγάνδα με την οποία αναφέρει πως μία «νέα» μονάδα των Κούρδων, με την ονομασία «CARCIRA», η οποία είναι παρόμοια με την οργάνωση Kurdistan Freedom Falcons (ΤΑΚ) θα ιδρυθεί σύντομα στις συριακές κουρδικές περιοχές και θα διεξάγει απαγωγές, δολοφονίες και σαμποτάζ, εναντίον αξιωματούχων του KDP. Φυσικά δεν υπάρχουν άλλες πληροφορίες για την εν λόγω μελλοντική οργάνωση παρά μόνο όσες το KDP διοχετεύει στον τύπο. Με αυτό τον τρόπο το ιρακινό κουρδικό κόμμα σκοπεύει να πλήξει το Kurdish National Council (KNC), το οποίο στηρίζει την δραστηριότητα των Κούρδων της Συρίας. Μέσω των εκπαιδευμένων, από τη ΜΙΤ, ιρακινών Κούρδων ο Barzani μπορεί να προβεί σε πλήθος δολιοφθορών και δολοφονιών, για τις οποίες θα κατηγορηθεί το YPG της Συρίας, το οποίο αντίκειται τόσο στις επιδιώξεις του ιδίου για ανεξαρτητοποίηση του Β. Ιράκ, όσο και στις επιδιώξεις της «συμμάχου» του Τουρκίας.Η «νέο-οθωμανική» Τουρκία φαίνεται ξεκάθαρα ότι βαδίζει στα χνάρια των οθωμανών σουλτάνων και των αυλικών τους. Στην ελληνική επανάσταση η Οθωμανική Αυτοκρατορία επιχείρησε τη διάσπαση του εθνικού μετώπου μέσω των Κοτζαμπάσηδων. Το 1955 ήταν οι Νεότουρκοι που χρησιμοποιούσαν τους Κούρδους στις διώξεις των Σεπτεμβριανών εναντίον Αρμενίων και Ελλήνων. Σήμερα ο Ερντογάν συνδυάζει τις δύο ιστορικές περιόδους, χρησιμοποιώντας τους Κούρδους, για άλλη μια φορά, εναντίον όμως του ίδιου του εαυτού τους, εκμεταλλευόμενος τη δίψα για εξουσία (Barzani) και τη διχόνοια που επέρχεται σε πληθυσμούς που ζουν σε χρόνια υποτέλεια και εθνική ανυπαρξία, όταν ξαφνικά βλέπουν πως πλησιάζουν τρομερά κοντά στον απώτερο σκοπό της ίδρυσης ενός δικού τους κράτους. Το αν θα πετύχει σε αυτό το εγχείρημα είναι ένα ερώτημα του οποίου η απάντηση κρύβεται, αφενός στο διεθνή παράγοντα, όπως έγινε και στην ελληνική επανάσταση, αφετέρου όμως και κατά κύριο λόγο στους ίδιους τους Κούρδους που διαθέτουν το momentum των γεωπολιτικών εξελίξεων και κρατούν την τύχη στα χέρια τους.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ιδιοκτησία πνευματικών δικαιωμάτων του Geopolitics & Daily News - © 2016.

Το περιεχόμενο του site αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Geopolitics & Daily News. Οποιαδήποτε πληροφορία (κείμενο, εικόνες, γραφικά) περιέχεται στο site μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για προσωπική, μη εμπορική χρήση. Είναι παράνομη η αντιγραφή, αναπαραγωγή, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, μέρους ή του συνόλου των περιεχομένων του site χωρίς προηγούμενη έγγραφη συγκατάθεση ή αναφορά της σελίδας.

*** Internet News ***