Τρίτη, 26 Ιουλίου 2016

«Ράμπο» έλεγαν τον 27χρονο Σύριο που ανατινάχτηκε στο ΆνσμπαχΉθελε να σκορπίσει το θάνατο σε όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούσε ο 27χρονος Σύρος Μοχάμεντ Ντελέλ που πυροδότησε εκρηκτικά ενώ βρισκόταν έξω από φεστιβάλ μουσικής στο Άνσμπαχ της Γερμανίας με τουλάχιστον 2.000 θεατές.

Η εφημερίδα «Bild» δημοσιεύει σήμερα τη φωτογραφία του αδίστακτου δράστη.Μία ημέρα μετά την επίθεση με εκρηκτικά του 27χρονου Σύρου, Μοχάμεντ Ντελέλ, έξω από συναυλιακό χώρο, στο οποίο διεξαγόταν φεστιβάλ μουσικής στο Άνσμπαχ της Γερμανίας, το Ισλαμικό Χαλιφάτο ανέλαβε την ευθύνη, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Ο Ντελέλ, ο οποίος σκοτώθηκε και τραυμάτισε δώδεκα ανθρώπους εκ των οποίων τρεις σοβαρά, πυροδότησε τα εκρηκτικά που μετέφερε σε σακίδιο όταν δεν κατάφερε να εισέλθει στο συναυλιακό χώρο.Σύμφωνα με το πρακτορείο Amaq που πρόσκειται στο Ισλαμικό Κράτος ο δράστης που πραγματοποίησε την «μαρτυρική επιχείρηση» στο Άνσμπαχ στη Γερμανία ήταν «στρατιώτης του Ισλαμικού Χαλιφάτου», ο οποίος εκτέλεσε την επιχείρηση ως απάντηση στο κάλεσμα να τεθούν στο στόχαστρο τα κράτη της διεθνούς συμμαχίας που μάχονται το Ισλαμικό Χαλιφάτο
Το προφίλ του

Δύο απόπειρες αυτοκτονίας είχε κάνει ο 27χρονος Σύριος πρόσφυγας και δράστης της βομβιστικής επίθεσης στην πόλη Άνσμπαχ της Γερμανίας. Ο νεαρός Σύρος είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική.

Ο Σύριος πρόσφυγας είχε φτάσει πριν από δύο χρόνια στη Γερμανία και η αίτηση ασύλου που είχε καταθέσει είχε απορριφθεί ένα χρόνο πριν. Του είχε δοθεί προσωρινή άδεια παραμονής, κι ένα διαμέρισμα στη πόλη Άνσμπαχ όπου και διέμενε. Ήταν γνωστός στις γερμανικές αρχές.

Πηγή:Πρώτο Θέμα

*** Internet News ***