Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2016

Δελτίο Αναφοράς Θεμάτων Ασφαλείας 7.7.2016
Δελτίο Αναφοράς Θεμάτων Ασφαλείας 7.7.2016

Σε διπλωματικό επεισόδιο φαίνεται να προχωράει ένα θέμα ασφαλείας μεταξύ Γαλλίας και Ισραήλ. Η διπλωματική αποστολή του πρωθυπουργού Manuel Valls είχε παραδόσει προς φύλαξη φορητούς Η/Υ και κινητά πριν την είσοδο τους σε συνάντηση με τον Β. Nentanyahu σε Ισραηλινές Αρχές. Η παράδοση τους μετά φαίνεται πώς προκάλεσε υποψίες στους Γάλλους καθώς η λειτουργία των μηχανημάτων ήταν "περίεργη" και "αργή" ενώ και πολλά από τα κινητά φαινόταν να μην λειτουργούν σωστά. Οι συσκευές εστάλλησαν στα εργαστήρια των Γαλλικών υπηρεσιών ενώ το Ισραήλ έκανε δημόσια δήλωση άρνησης για το γεγονός καθώς αναφέρει πώς δεν κατασκόπευε ποτέ συμμάχους. Η Γαλλική αποστολή ήταν εκεί για να μετέχει συνομιλιών με τους Παλαιστίνιους.

Σε συνεργασία στρατιωτικής φύσης αλλά και θεμάτων ασφαλείας θα προχωρήσουν Μόσχα και Ουάσιγκτον στο θέμα της Συρίας μετά από χθεσινοβραδυνό τηλεφώνημα μεταξύ Putin και Obama ενώ τέθηκε και θέμα διαχωρισμού της al Nusra με την Συριακή αντιπολίτευση από την Ρωσική πλευρά.

Ευρωπαϊκή οδηγία πλέον θα είναι η ποινική δίωξη για δημόσια υποστήριξη και σχεδιασμό κάθε τρομοκρατικής ή άλλης σχετικής ενέργειας προς τρομοκρατία. Η οδηγία περασε με 41 ψήφους υπέρ, 4 κατά ( !! ) και 10 αποχές. Η οδηγία έρχεται σε συνέχεια μιας σειράς νομοθεσιών κατά της τρομοκρατίας απο όλες τις χώρες του Δυτικού κόσμου.

Με στρατό πλέον η Βραζιλία προσπαθεί να αναχαιτίσει το αυξανόμενο κύμα εγκληματικότητας λίγο πριν τους Ολυμπιακους αγώνες. Μάλιστα μετά τις δημόσιες δηλώσεις του Δημάρχου του Ρίο πώς η κατάσταση είναι "τραγική κόλαση" από πλευράς ασφαλείας, η κυβέρνηση της χώρας ήδη ανεβάζει και τον προϋπολογισμό κατά 830εκ δολάρια περίπου. Παρόλα αυτά η κατάσταση έχει ήδη επισημανθεί από ειδικούς ασφαλείας ως "άκρως προβληματική"

Μετά απο απειλή βόμβας την Τρίτη 5.7 για πτήση αεροσκάφους της EL AL (Ισραηλινές αερογραμμές), που είχε αναχωρήσει από JFK, USA , υπήρξε κινητοποίηση δυνάμεων και το σκάφος προσγειώθηκε στην Αυστρία με συνοδεία στρατιωτικών αεροσκαφών. Στην Ελλάδα μέλη ομάδος αντιεξουσιαστών την Τετάρτη 6.7 εισέβαλε στο αεροδρόμιο του Ελ. Βενιζέλος και ανήρτησε πανό διαμαρτυρίας  μπροστά απο τα τερματικά της ίδιας εταιρίας. Τα μέλη της ομάδος συνελλήφθησαν και θα τους απαγγελθούν κατηγορίες.Αλέξανδρος Νίκλαν

Σύμβουλος Θεμάτων Ασφαλείας 

*** Internet News ***