Σάββατο, 16 Ιουλίου 2016

Η Άγκυρα ζητά έκδοση 8 στρατιωτικών από Ελλάδα


16-7-16


Η Άγκυρα ζήτησε από την Ελλάδα να εκδώσει τους οχτώ πραξικοπηματίες που κατέφυγαν στη χώρα, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.


Υπενθυμίζουμε πως Τουρκικό ελικόπτερο νωρίτερα σήμερα ζήτησε άδεια εκτάκτου προσγείωσης στην Αλεξανδρούπολη. Στο ελικόπτερο επέβαιναν 8 άτομα.Πρόκειται για δύο ταγματάρχες, έναν λογαχό, τέσσερις στρατιώτες και έναν πολίτη.

Οδηγήθηκαν στην αστυνομική διεύθυνση, όπου ζήτησαν πολιτικό άσυλο. Δεν αποκλείται να πρόκειται για στελέχη των Ένοπλων Δυνάμεων της Τουρκίας που στήριξαν το πραξικόπημα.

Από το ΓΕΕΘΑ ανακοινώθηκε ότι προγραμματίζεται η άμεση επιστροφή του ελικοπτέρου στην Τουρκία.

Στο θέμα αναφέρθηκε και η Όλγα Γεροβασίλη, λέγοντας ότι κυβέρνηση έχει επικοινωνήσει με τις τουρκικές Αρχές, προκειμένου να διεκπεραιωθεί το συντομότερο δυνατόν η επιστροφή του ελικοπτέρου.

«Σε ό,τι αφορά στους οκτώ συλληφθέντες θα τηρηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες από το Διεθνές Δίκαιο, ωστόσο λαμβάνεται πολύ σοβαρά υπόψη ότι οι συλληφθέντες, στη χώρα τους κατηγορούνται για παραβίαση της συνταγματικής νομιμότητας και απόπειρα κατάλυσης της Δημοκρατίας» εξήγησε.


Την άμεση έκδοση των 8 επιβαινόντων στο ελικόπτερο ζήτησε πριν από λίγο από τον έλληνα ομόλογό του ο τούρκος ΥΠΕΞ, κ. Τσαβούσογλου.

*** Internet News ***