Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2016

Aμπού Μοχάμεντ Αλ Αντνανί: «Αν δεν έχετε όπλα, αποκεφαλίστε ή συνθλίψτε με αυτοκίνητο»


O Aμπού Μοχάμεντ Αλ Αντνανί, εκπρόσωπος του Ισλαμικού Χαλιφάτου, είχε καλέσει πρόσφατα τους μαχητές της οργάνωσης να εφαρμόσουν την τακτική αυτή για να σκοτώσουν τους άπιστους.

«Στο όνομα του Αλλάχ, σκοτώστε με οποιονδήποτε τρόπο», ήταν το μήνυμά του που δημοσιεύτηκε σε πολλές γλώσσες.

«Εάν δεν έχετε όπλα, χτυπήστε τον στο κεφάλι με πέτρα, κόψτε του το λαιμό με μαχαίρι ή συνθλίψτε τον με αυτοκίνητο».
Ο  Αμπού Μοχάμεντ αλ-Αντνάνι, γεννήθηκε στο Τάχα Σόμπι Φαλάχα στη Συρία μεταξύ 1977 και 1978, είναι ο επίσημος εκπρόσωπος του Ισλαμικού Χαλιφάτου. Ο Αλ-Aντνάνι ήταν ένας από τους πρώτους πολεμιστές που αντιστάθηκαν στις Συμμαχικές Δυνάμεις στο Ιράκ προτού γίνει ο εκπρόσωπος του ISIL.

Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ονόμασε τον αλ-Aντνάνι στις 18 Αυγούστου 2014, ως Ειδικά Ονομαζόμενο Παγκόσμιο Τρομοκράτη σύμφωνα με το Εκτελεστικό Διάταγμα 13224.
Το State Department έχει ανακοινώσει από το Μάιο του 2015 ως αμοιβή 5 εκατομμμύρια δολάρια για όποιον δώσει πληροφορίες σχετικά με τη δράση τουΣύμφωνα με Ιρακινούς αξιωματούχους στο παρελθόν είχε χρησιμοποιήσει μια σειρά από ψευδώνυμα όπως: Tαχά Σόμπι Φαλάχα, Τάχα αλ-Μπάνσι, Αμπού Μοχάμαντ αλ-Αντνάνι, Αμπού Μοχάμεντ αλ-Αντνάνι, Αμπού-Μουχάμαντ αλ-Αντνάνι αλ-Σαμί, Γιάσερ Καλάφ Χουσεϊν Ναζάλ αλ-Ραγούι, Τζάμπερ Τάχα Φάλα, Αμπού Μπέικερ αλ-Κάταμπ, Αμπού Σάντεκ αλ-Ράγουι και άλλα .

Φαίνεται πως ο  Αλ Αντνανί εμπνέει τη νέα γενιά μοναχικών λύκων με το απρόβλεπτο modus operandi. 

Γιώτα Χουλιάρα για το Geopolitics and Daily News

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ιδιοκτησία πνευματικών δικαιωμάτων του Geopolitics & Daily News - © 2016.

Το περιεχόμενο του site αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Geopolitics & Daily News. Οποιαδήποτε πληροφορία (κείμενο, εικόνες, γραφικά) περιέχεται στο site μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για προσωπική, μη εμπορική χρήση. Είναι παράνομη η αντιγραφή, αναπαραγωγή, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, μέρους ή του συνόλου των περιεχομένων του site χωρίς προηγούμενη έγγραφη συγκατάθεση ή αναφορά της σελίδας.

*** Internet News ***