Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2016

Ποιος είναι ο ένοπλος της επίθεσης κατά αστυνομικών στο Ντάλας;Ο 25χρονος Μάικα Τζόνσον έχει αναγνωριστεί, σύμφωνα με πηγές, ως ένας από τους ελεύθερους σκοπευτές που σκότωσαν αστυνομικούς στο Ντάλας.

Πρόκειται για τον άνδρα που βρισκόταν ταμπουρωμένος στο γκαράζ. Ο ένοπλος ισχυριζόταν ότι είχε τοποθετήσει εκρηκτικά και ο οποίος σκοτώθηκε από τα εκρηκτικά που μετέφεραν τα ρομπότ της αστυνομίας.

Όπως επιβεβαίωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, υπηρέτησε στο Σώμα Εφέδρων του αμερικανικού στρατού μέχρι τον Απρίλιο του 2015. Είχε μάλιστα υπηρετήσει στο Αφγανιστάν από τον Νοέμβριο του 2013 έως τον Ιούλιο του 2014, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό Πεντάγωνο.

Όπως ανακοίνωσαν οι Ένοπλες Δυνάμεις, ο Τζόνσον υπηρέτησε στον στρατό από τον Μάρτιο του 2009 έως τον Απρίλιο του 2015 και είχε ειδικότητα σε ξυλουργικές και οικοδομικές εργασίες στην 420ή Ταξιαρχία Μηχανικού που έχει βάση στο Τέξας.

Η καταγωγή του είναι από το Μεσκίτ του Τέξας.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις για σχέσεις του δράστη με τη διεθνή τρομοκρατία, ενώ δεν είχε βεβαρημένο ποινικό μητρώο.

Εκπρόσωπος των Αρχών δήλωσε ότι ο άνδρας ήθελε να σκοτώσει λευκούς, ιδίως αστυνομικούς.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε: «Ο ύποπτος ήταν αναστατωμένος για το Blacklivesmatter. Είπε ότι ήταν αναστατωμένος για τις πρόσφατες δολοφονίες από αστυνομικούς. Ο ύποπτος είπε ότι ήταν αναστατωμένος με τους λευκούς».«Ο ύποπτος είπε ότι ήθελε να σκοτώσει λευκούς, κυρίως λευκούς αστυνομικούς» σημείωσε.

Σύγχυση επικρατεί σχετικά με το εάν ο άνδρας έδρασε μόνος του. Ανώτερη πηγή των δυνάμεων ασφαλείας είπε στους New York Times ότι επρόκειτο για «μοναχικό λύκο», κάτι που και ο ίδιος ισχυρίστηκε.

Ωστόσο, τρία άτομα βρίσκονται υπό κράτηση. Αρχικά, οι Αρχές είχαν κάνει λόγο για τουλάχιστον δύο ελεύθερους σκοπευτές που στόχευσαν αστυνομικούς σε διαδήλωση κατά της αστυνομικής βίας στο Ντάλας.


Πηγή:in.gr 

*** Internet News ***