Κυριακή, 3 Ιουλίου 2016

Να πολεμήσει την τρομοκρατία υπόσχεται η πρωθυπουργός του Μπαγκλαντές

3-7-16Διήμερο εθνικό πένθος μετά την αιματηρή επίθεση ισλαμιστών σε εστιατόριο στη Ντάκα κήρυξε η πρωθυπουργός του Μπαγκλαντές, Σεΐχ Χασίνα, η οποία εξέφρασε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την απειλή της τρομοκρατίας και να εξασφαλίσει «την ελευθερία στη χώρα».

Σύμφωνα με τον ιταλό υπουργό Εξωτερικών, έχει επιβεβαιωθεί ότι εννέα Ιταλοί έχασαν τη ζωή τους στην τρομοκρατική επίθεση.Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στο εστιατόριο στο οποίο πραγματοποιήθηκε η επίθεση βρίσκονταν έντεκα Ιταλοί. Ένας κατάφερε να απομακρυνθεί και να σωθεί, ενώ η τύχη του ενδέκατου αγνοείται.

Δύο από τα θύματα φέρονται να ήταν επιχειρηματίες από τη βορειοανατολική Ιταλία που είχαν πάει στο Μπαγκλαντές για υπογραφή εμπορικών συμφωνιών.

Σοκ στην Ιταλία έχει προκαλέσει η είδηση της αιματηρής ομηρείας στην Ντάκα του Μπαγκλαντές, διά χειρός DAESH. «Οι αξίες μας είναι ισχυρότερες του μίσους και του τρόμου» λέει ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι.Μεταξύ των νεκρών βρίσκονταν και 10 Ιταλοί, σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές από το ιταλικό ΥΠΕΞ. Άλλος ένας Ιταλός βρισκόταν στο εστιατόριο, που είχε καταφέρει να ξεφύγει.

«Η Ιταλία όλη μαζί, όλη ενωμένη, κλαίει τους συμπατριώτες μας που σκοτώθηκαν στην Ντάκα» ανέφερε στο μήνυμά του ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, υπογραμμίζοντας πως «οι αξίες μας είναι ισχυρότερες του μίσους και του τρόμου».Επτά από τα θύματα ήταν Ιάπωνες, σημειώνει ο υπουργός Συντονισμού της Ιαπωνίας Γιοσιχίντε Σούγκα.


Ενας αμερικανός πολίτης περιλαμβάνεται στους 20 νεκρούς. «Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδικάζουν με δριμύτητα την φρικτή τρομοκρατική επίθεση στην Ντάκα του Μπαγκλαντές» σχολίασε ο Τζος Ερνεστ, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, σε ανακοίνωση που επιβεβαιώνει τον θάνατο ενός αμερικανού πολίτη, η ταυτότητα του οποίου δεν έχει γίνει γνωστή.Οι ένοπλοι ισλαμιστές σκότωσαν 20 ανθρώπους στο καφέ της πρωτεύουσας του Μπαγκλαντές, πριν οι δυνάμεις ασφαλείας εισβάλουν στο κτίριο και θέσουν τέρμα στην ομηρία που διήρκεσε 12 ώρες.
Την ευθύνη για την αιματηρή επίθεση ανέλαβε το Ισλαμικό Χαλιφάτο.

ΠΗΓΗ:in.gr, ΑΠΕ 

*** Internet News ***