Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2016

Σκάει η Ιταλική οικονομία; Ουρές για μετρητά στη γειτονική χώρα.


11-7-16


Υπάρχουν πληροφορίες πώς σε κάποιες περιοχές της Ιταλίας σήμερα Δευτέρα 11 Ιουλίου προκλήθηκε πανικός από το φαινόμενο τωνάδειων ΑΤΜ , σηματοδοτόντας μια κατάσταση τύποις "bank run" για την κυβέρνηση Ματέο Ρέντζι.

Μια κυβέρνηση που πλέον με κρατική εγγύηση 150δις ευρώ ( !!! ) μπαίνει και αυτή σε διαδικασία να καλύψει τα κενά των τραπεζών της σε κόκκινα δάνεια και άλλες παροχές.

Παράλληλα, μόλις προχθές (Παρασκευή )με ειδική αναφορά κινδύνου , η κεντρική τράπεζα της Ιταλίας ανέφερε πώς το τραπεζικό σύστημα είναι έκθετο κατά 360 δις ευρώ σε κόκκινα δάνεια όπου 80% αυτών θεωρείται ήδη μη ικανό για αποπληρωμή (όσο δηλαδή και το δικό μας εξωτερικό χρέος), προκαλώντας μαζική αποχώρηση σήμερα των ιδιωτών επενδυτών από το χρηματιστήριο της Ιταλίας και πολύ μεγάλους κλυδωνισμούς σε όλο το οικοδόμημα της Ε.Ε.


Θυμίζουμε εδώ πώς η Ιταλία θεωρείται η 3η μεγαλύτερη οικονομική δύναμη της Ε.Ε. μετά από Γερμανία και Γαλλία , όπου μια καταφυγή της σε στήριξη από ΕΚΤ και ΔΝΤ με πρόγραμμα παρόμοιο με το δικό μας, θα είναι πολύ επώδυνο για το σύνολο της Ευρώπης, συν φυσικά θα επηρρεάσει και κάθε είδους ρευστότητα προς τις χώρες των PIGS.

Geopolitics Editorial Team 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ιδιοκτησία πνευματικών δικαιωμάτων του Geopolitics & Daily News - © 2016.

Το περιεχόμενο του site αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Geopolitics & Daily News. Οποιαδήποτε πληροφορία (κείμενο, εικόνες, γραφικά) περιέχεται στο site μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για προσωπική, μη εμπορική χρήση. Είναι παράνομη η αντιγραφή, αναπαραγωγή, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, μέρους ή του συνόλου των περιεχομένων του site χωρίς προηγούμενη έγγραφη συγκατάθεση ή αναφορά της σελίδας.

*** Internet News ***