Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2016

Οι φανατικοί ισλαμιστές υπέρ του Ερντογάν.


18-7-16


Όπως μας ενημερώνει από το λογαριασμό του στο twitter ο Senior Political Risk Analyst Elijah Magnier, ειδικός σε θέματα Μέσης Ανατολής o πνευματικός μελετητής al-Maqdisi, ο οποίος ανήκει στην ισλαμιστική οργάνωση Jabhat al-Nusra (χρησιμοποεί τον όρο αυτό, όπως αποκαλείται δηλαδή η Αl Qaeda της Συρίας και του Λεβάντε) επιτέθηκε μέσω του λογαριασμού του στο twitter εναντίον του Τουρκικού στρατού που συμμετείχε στο πραξικόπημα χαρακτηρίζοντάς τον ως «αντι-ισλαμικό. Το tweet φαίνεται στην παραπάνω φωτογραφία.

Στις εικόνες που ακολουθούν ο 
Elijah Magnier μας παρουσιάζει άτομα που ανήκουν στον πυρήνα της al Qaeda και μελετητές του Ισλάμ που μέσα από αναρτήσεις τους στηρίζουν τον Ερντογάν ενάντια στον πρώην κληρικό Fethullah Gulen
Επίσης, ο Elijah Magnier έκανε ανάρτηση φωτογραφίας  με τον ηγέτη της Χαμάς, Ismail Haniyeh, ο οποίος από τη χαρά του που ο Ερντογάν παρέμεινε στην εξουσία έφτιαξε τούρτα για να το γιορτάσει. 

Όπως μας ενημερώνει και το Kurdistan Report (ειδησεογραφικός λογαριασμός που παρέχει ενημέρωση από τέσσερις περιοχές, Bakur, Rojava, Bashur and Rojhilat, της εμπόλεμης ζώνης)
η Αl Nusra δημοσίευσε δηλώσεις υπέρ του Eρντογάν.
Yπενθυμίζουμε πως πριν μερικούς μήνες ο εκπρόσωπος του Γενικού Επιτελείου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, Σεργκέι Ρουντσκόι, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε δήλωσε ότι φορτηγά με όπλα περνούν από την Τουρκία στη Συρία σε καθημερινή βάση και έχουν προορισμό τους τρομοκράτες της Al Nusra.Ο Ρουντσκόι τόνισε πως τα όπλα και τα πυρομαχικά καταφτάνουν στη Συρία «συνεχώς», επιτρέποντας στα μέλη της οργάνωσης να εξαπολύσουν επιθέσεις και να θέτουν εμπόδια στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Χαλιφάτου στη χώρα.


Ο αντιστράτηγος επισήμανε πως  οι πιο σκληρές συγκρούσεις σημειώνοντας σε περιοχές που το παρακλάδι της Α
l QaedaΑl Nusra είναι πιο δραστήρια.

Eπομένως τώρα μπορούμε ίσως να εξηγήσουμε τις εκκλήσεις των Ιμάμηδων υπέρ του Ερντογάν, οι οποίοι καλούσαν τον κόσμο να κατέβει στους δρόμους, σε συνδυασμό με τις δράσεις των φανατικών ισλαμιστών. 

Σχετική ανάρτηση εδώ: http://www.geopolitics.com.gr/2016/07/blog-post_556.html


Γιώτα Χουλιάρα για το Geopolitics and Daily News 


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ιδιοκτησία πνευματικών δικαιωμάτων του Geopolitics & Daily News - © 2016.

Το περιεχόμενο του site αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Geopolitics & Daily News. Οποιαδήποτε πληροφορία (κείμενο, εικόνες, γραφικά) περιέχεται στο site μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για προσωπική, μη εμπορική χρήση. Είναι παράνομη η αντιγραφή, αναπαραγωγή, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, μέρους ή του συνόλου των περιεχομένων του site χωρίς προηγούμενη έγγραφη συγκατάθεση ή αναφορά της σελίδας.


*** Internet News ***