Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2016

Την ηγεσία των Εργατικών διεκδικεί και επίσημα η Άντζελα Ιγκλ

11-7-16Την υποψηφιότητά της για την ηγεσία του κόμματος των Εργατικών στις επόμενες εθνικές εκλογές της Βρετανίας ανακοίνωσε επίσημα η 55χρονη βουλευτής Άντζελα Ιγκλ, τονίζοντας ότι αποσύρει την εμπιστοσύνη της από την ηγεσία του Τζέρεμι Κόρμπιν ο οποίος δεν κατάφερε να ενώσει το κόμμα.

«Σήμερα ανακοινώνω την απόφασή μου να σταθώ στην ηγεσία του Εργατικού Κόμματος. Ο Τζέριμι Κόρμπιν δεν είναι ικανός να ηγηθεί του κόμματος όπως πρέπει Δεν είμαι οπαδός του Μπλερ, ούτε του Μπράουν ούτε του Κόρμπιν, είμαι μια γυναίκα» είπε.

Η Άντζελα Ιγκλ επανέλαβε την Κυριακή ότι ο Κόρμπιν έχασε την εμπιστοσύνη των Εργατικών βουλευτών και δεν είναι σε θέση να επικοινωνεί αποτελεσματικά με τους ψηφοφόρους.

«Θα μπορούσαν εύκολα να διεξαχθούν πολύ γρήγορα γενικές εκλογές και πιστεύω ότι είμαι το κατάλληλο πρόσωπο για να ηγηθώ του κόμματος σε αυτές τις γενικές εκλογές» τόνισε στο τηλεοπτικό δίκτυο ITV. «Αυτή είναι μια μάχη για να επουλωθεί και να ενωθεί το Εργατικό Κόμμα και να είναι μια ισχυρή αντιπολίτευση που θα επιτελέσει το δημοκρατικό μας έργο» υπογράμμισε.

H Ιγκλ είναι βουλευτής από το 1992, διετέλεσε μέλος των κυβερνήσεων του Τόνι Μπλερ, μεταξύ 2001 και 2002 και του Γκόρντον Μπράουν μεταξύ 2007 και 2010.

Κατά την ίδια ότι ο νυν ηγέτης των Εργατικών, ο οποίος προέρχεται από την αριστερή πτέρυγα του κόμματος, «απέτυχε να εκπληρώσει το πρώτο και σημαντικότερο καθήκον του, να ηγηθεί ενός κοινοβουλευτικού Εργατικού Κόμματος οργανωμένου και αποτελεσματικού».

Ο Κόρμπιν από πλευράς του δήλωσε την Κυριακή μιλώντας στο BBC ότι αναμένει να περιλαμβάνεται αυτόματα στο ψηφοδέλτιο για τις προσεχείς εκλογές για την ηγεσία του κόμματος.

«Περιμένω να είμαι στο ψηφοδέλτιο γιατί σύμφωνα με τους κανόνες του κόμματος, ο νυν ηγέτης του κόμματος σε περίπτωση που αμφισβητηθεί θα πρέπει να είναι στο ψηφοδέλτιο ούτως ή αλλιώς» ανέφερε.

Και προειδοποίησε ότι εάν εθνική εκτελεστική επιτροπή του κόμματος αποφασίσει ότι αυτός δεν θα πρέπει να είναι αυτόματα στο ψηφοδέλτιο, τότε εκείνος θα το αμφισβητήσει.


πηγή:in.gr, ΑΠΕ 

*** Internet News ***