Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2016

Με παραίτηση - πλήγμα για τους Δημοκρατικούς αρχίζει το Συνέδριο

25-7-16
                Διαδήλωση υποστηρικτών του Μπέρνι Σάντερς την Κυριακή, εν όψει του Συνεδρίου των                                     Δημοκρατικών στη Φιλαδέλφεια (Φωτογραφία: Reuters )
25-7-16


Λίγες ώρες πριν από την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου των Δημοκρατικών, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής του κόμματος Ντέμπι Βάσερμαν Σουλτς ανακοίνωσε ότι παραιτείται, έπειτα από τη διαρροή εσωτερικών email στον ιστότοπο WikiLeaks που θέτουν σε αμφισβήτηση την αμεροληψία της στη διαδικασία των προκριματικών του κόμματος.

Τα 19.000 email που διέρευσαν από τα Wikileaks δείχνουν ότι επεδίωκε να υπονομεύσει την υποψηφιότητα του Μπέρνι Σάντερς για το χρίσμα των Δημοκρατικών, υπέρ της Χίλαρι Κλίντον.


Η διαρροή έχει προκαλέσει αναταραχή στο Δημοκρατικό Κόμμα, καθώς τα email δείχνουν ότι η Εθνική Δημοκρατική Επιτροπή, το διοικητικό όργανο του Δημοκρατικού κόμματος, ευνόησε την Χίλαρι Κλίντον κατά τη κούρσα του προκριματικών.

Ο Μπέρνι Σάντερς, που έχει επανειλημμένως διατυπώσει την κατηγορία αυτή, ζήτησε νωρίτερα την παραίτηση της Ντέμπι Βάσερμαν Σουλτς.

«Εχουμε σχεδιάσει ένα μεγάλο και ενωτικό συνέδριο αυτήν την εβδομάδα και ελπίζω και προσδοκώ ότι η ομάδα της Εθνικής Δημοκρατικής Επιτροπής που εργάσθηκε τόσο σκληρά για να μας φέρει σε αυτό το σημείο θα έχει την ισχυρή υποστήριξη όλων των Δημοκρατικών ώστε να διασφαλισθεί ότι αυτό είναι το καλύτερο συνέδριο που είχαμε ποτέ», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ντέμπι Βάσερμαν Σουλτς.

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και η Χίλαρι Κλίντον ευχαρίστησαν την Βάσερμαν Σουλτς για την πενταετή της υπηρεσία από τη θέση της προέδρου της Εθνικής Δημοκρατικής Επιτροπής.

Η εξέλιξη αποτελεί πλήγμα για το Δημοκρατικό Κόμμα που επεδίωκε κατά το συνέδριο που αρχίζει σήμερα, Δευτέρα και θα χρίσει επισήμως τη Χίλαρι Κλίντον υποψήφια των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, να δώσει μία εικόνα σταθερότητας και συνοχής, σε αντίθεση με την εικόνα της αβεβαιότητας που δημιούργησε το συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Πηγή:in.gr,ΑΠΕ

Σχόλιο Geopolitics and Daily News:Φαίνεται πως το γεγονός ότι ο Μπέρνι Σάντερς δεν πήρε τελικά την θέση του αντιπροέδρου (οι επαφές Σάντερς Κλίντον το τελευταίο διάστημα είχαν δημιουργήσει κάποιες προσδοκίες) εξόργισε τους υποστηριχτές του Γερουσιαστή που προχώρησαν σε διαδήλωση. Αρκετοί είναι εκείνοι μέσα στο Δημοκρατικό κόμμα που θεωρούν την Κλίντον νεοσυντηρητική και φόβοι υπάρχουν πως η πρώην Πρώτη Κυρία και επικεφαλής του State Department δεν θα μπορέσει να συσπειρώσει. 


*** Internet News ***