Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2016

Συνελήφθη αξιωματούχος της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα22-7-16Εκτός ελέγχου τείνει να διαμορφωθεί η κατάσταση στην Τουρκία μετά τις αποφάσεις του Ταγιπ Ερντογάν για κήρυξη εκτάκτου ανάγκης στη γείτονα χώρα και τις χιλιάδες συλλήψεις αξιωματικών των ενόπλων δυνάμεων.

Μάλιστα το κυνήγι του Ερντογάν εναντίον όσων θεωρεί ότι συμμετείχαν στην απόπειρα ανατροπής του, δεν περιορίστηκε στην Τουρκία, αλλά έφτασε μέχρι και την Αθήνα!

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr για την απόπειρα πραξικοπήματος, έχει συλληφθεί και ο στρατιωτικός ακόλουθος που υπηρετούσε στην Τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα.

Συνελήφθη ενώ βρισκόταν σε άδεια

Ο εν λόγω αξιωματικός κατά πληροφορίες συνελήφθη στην Τουρκία και ενώ βρισκόταν σε άδεια.

Το κύμα συλλήψεων που έχει εξαπολύσει πάντως ο Ταγίπ Ερντογάν, η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης που κήρυξε στην Τουρκία αλλά και οι συνεχείς αναφορές στην επαναφορά της θανατικής ποινής, όπως αυτή του αντιπροέδρου του AKP, έχουν δημιουργήσει σοβαρό προβληματισμό και ανησυχία στην Αθήνα. Η Ελλάδα για την ώρα επιδιώκει να στεγανοποιήσει τα σύνορά της, για κάθε επίδοξο φυγά από την Τουρκία, προκειμένου να μην εμπλακεί στο επικίνδυνο παιχνίδι που αυτή τη στιγμή εκτυλίσσεται στη γειτονική χώρα.

*** Internet News ***